Tomahawk: smaakvol, sappig én stoer

De tomahawk is hét pronkstuk voor elke barbecue. De tomahawk is in feite een ribeye met het hele ribbeen er nog aan. Het komt uit de ribsectie van het rund (tussen de entrecote en de short loin). Het bot is extra lang gelaten en schoon “gefrenched” (vlees en vet verwijderd), waardoor het lijkt op een bijl – vandaar de naam tomahawk. Het vlees zelf is mals en doorregen met intramusculair vet (marmering), wat zorgt voor veel smaak en sappigheid bij het bereiden. Qua smaak is het dus hetzelfde als een ribeye, maar de presentatie en het grote bot maken het tot een echt showstuk op de BBQ.

Low & slow coocking voor perfectie

Leg de tomahawk weg van het directe vuur en laat langzaam garen tot een kerntemperatuur van 48°C. Lak tussendoor licht met  bijgevoegde Jack Daniels Honey voor een subtiele, zoete glaze. Haal het vlees van de BBQ, stook het vuur flink op en schroei de tomahawk kort boven het hete vuur voor die onweerstaanbare kanpperige korst.

De Pitmaster BBQ BOX: de 'pole position' onder de BBQ pakketten

Snijd de tomahawk in royale plakken en serveer deze naast porchetta, picanha-spies en dinosaur drumsticks. Maak het bord compleet met bijgevoegde cole slaw, grilled corn en jalapeño mac ’n cheese. Zet voor een pittige twist de eveneens bijgevoegde Tabasco Garlic en Tabasco Green op tafel. Sluit af met onze marshmallows boven het vuur – een zoete knipoog na een robuust vleesfestijn.

Founder Jack: “Ook zin in een écht groot stuk vlees van de barbecue? Onze Pitmaster BBQ Box  mét Tomahawk biedt alles voor een stoer barbecue feest. Zie ik je snel?”