Porchetta: krokant van buiten, sappig van binnen

Porchetta is eigenlijk een Italiaans gerecht dat bestaat uit een groot stuk varkensvlees, meestal afkomstig van de buikspek (buik van het varken) of een hele varkensschouder, dat op smaak is gebracht met kruiden zoals knoflook, rozemarijn, venkelzaad, en andere aromaten. Dit vlees wordt vaak opgerold en langzaam geroosterd tot het heerlijk mals is van binnen en een knapperige, gekruide buitenkant heeft.

Langzaam garen voor ultieme  smaak

Porchetta vraagt om een low & slow bereidingswijze. Leg het vlees op indirect vuur en laat het langzaam garen totdat het mals is en de kruiden volledig zijn ingetrokken. Het resultaat is een sappige bite met een knapperige buitenkant die je BBQ-ervaring naar een hoger niveau tilt.

De Pitmaster BBQ Box: meer dan alleen porchetta

In de Pitmaster BBQ Box, verkrijgbaar via www.barbecue.nl vormt porchetta samen met andere topstukken zoals tomahawk, picanha spies en dinosaur drumsticks de ultieme smaakbeleving. Combineer het met de bijgeleverde coleslaw, gegrilde mais en jalapeño mac ’n cheese voor een complete maaltijd. Voeg voor extra pit de Tabasco Garlic en Tabasco Green toe, en sluit af met de marshmallows boven het vuur – een zoete afsluiter na een krachtig vleesfestijn.

Founder Jack: “Porchetta is voor mij het perfecte vlees om langzaam te garen op de BBQ. In onze Pitmaster BBQ Box proef je hoe sappigheid en krokantheid samenkomen. Zin om het zelf te ervaren? Bestel ‘m vandaag nog in onze webwinkel!”