Humus Zalmsteak van de barbecue

Humus Zalmsteak van de barbecue

Humus Zalmsteak van de barbecue

Chefkok Robert houdt van vis op de barbecue

Is vis bereiden op de barbecue moeilijk?

Mij wordt vaak gevraagd: Is vis bereiden op de barbecue moeilijk?” Ik antwoord dan standaard: “Moeilijk? Wel nee!” Vis bereiden op de barbecue is ‘lekker makkelijk’. Vooral met een Vis Barbecue Menu van A-Z Barbecue Service wordt vis grillen op de barbecue een fluitje van een cent.  Onze visproducten zijn namelijk voorgekruid, voor gefileerd en in gelijke stukken voor verdeeld, zodat je gelijk kunt gaan grillen. Daarbij is ons vis bbq pakket gevarieerd en wordt deze geleverd inclusief heerlijke barbecuesauzen en barbecuesalades. Jij hoeft geen boodschappen te doen of uren in de keuken te staan om een vis barbecue voor te bereiden voor je gasten. Ideaal als je veel gasten over de vloer krijgt toch?!

Wanneer keer je vis op de barbecue?

Je moet de vis op tijd keren, dat wil zeggen, niet te vroeg maar zeker niet te laat. Als de vis nog vastgeplakt zit aan het rooster ben je te vroeg. je draait de vis de eerste keer als hij makkelijk loskomt van het rooster en als hij rondom wit wordt. Draai hem niet veel later om. Dit kan dus alleen maar als de barbecue niet te heet is. Als je de vis te lang laat liggen dan kan hij snel te droog worden en dan is hij niet lekker meer. Nu keer je de vis net zolang en zo vaak als je wil tot de vis de juiste kerntemperatuur bereikt heeft. Tonijn mag bijna rauw gegeten worden op een kerntemperatuur van 35ºC, zalm mag iets verder tot zo’n 50ºC en de meeste witvis gaar je tot 65ºC

Welke groente en salades smaken lekker bij gegrilde vis?

Zoveel mensen, zoveel smaken. Vroeger serveerde men vis altijd met een boterjus en met gekookte groentes. Nu mag eigenlijk alles. TIP van de chef: Ga lekker vrijblijvend experimenteren met onze A-Z barbecueproducten en combineer dat, wat je lekker vindt. Zo creëer je de lekkerste visgerechten van de barbecue. Wat ikzelf lekkere vis vind op de barbecue? Een zalmsteak van de barbecue gecombineerd met mijn eigen zelf ontwikkelde hummus en rode bietensalade uit het A-Z Salades & Sauzen pakket. Mhhhh…hier mag je me s’ nachts voor wakker maken haha ha.