Speklap Bombay op stokbrood met Amsterdamse-Ui Salade

Speklap Bombay op stokbrood met Amsterdamse-Ui Salade

Speklap Bombay op stokbrood met Amsterdamse-Ui Salade

Een Nederlandse BBQ-klassieker met een A-Z twist

De speklap van de BBQ is ongetwijfeld een van dé Nederlandse BBQ klassiekers. Vaak gemarineerd in een rode gekleurde marinade. En laten we eerlijk wezen, we zijn allemaal gek op die speklap. Lekker krokant gebakken op de BBQ of de bakplaat. De ‘guilty pleasure’ van bijna iedere Nederlandse BBQ-er.

De ideale manier op een speklap te grillen op de BBQ

Het krokant grillen van een speklap is voor velen toch wel een uitdaging. Want in veel gevallen wordt de speklap té krokant gebakken. Op je bord krijg je dan een ‘licht ‘ zwarte speklap geserveerd. Toch niet echt waar je vrolijk van wordt.

Hoe voorkom je dat de vlam in de pan slaat bij het grillen van speklappen?

De speklap wordt gesneden van de buikspek van het varken. Dat betekent dus: vet! En van vet boven vuur krijg je vlammen. Precies wat je niet wilt. Want die vlammen maken je speklap zwart. Dus in een notendop: voorkom vlammen in de BBQ. Hoe? Door de speklapjes regelmatig te draaien. Ook kun je een indirecte zone creeëren waar je de speklappen even naar toe verhuist als de vlam toch in de pan slaat.

Speklap Bombay op een broodje met Amsterdamse-Ui Salade

  • Bestel het Mixed Grill Barbecue Menu met het Standaard Sauzen & Salades pakket
  • Bereid de BBQ voor om te grillen op 200°C.
  • Zorg voor een directe en indirecte grill-zone.
  • Leg de speklappen in de directe zone van de BBQ.
  • Houd de speklappen in de gaten en voorkom vlammen. Draai de speklappen na een paar minuten .
  • Blijf de speklappen goed in de gaten houden, kijk vooral naar de kleur van de speklap en het vuur in de BBQ. Uiteindelijk zijn vlammen in de BBQ onhoudbaar.
  • Wanneer de speklappen al mooi beginnen te kleuren verplaats je de speklappen naar de indirecte zone. Laat ze hier nog even liggen totdat ze de perfecte kleur hebben.
  • Snijd een stok stokbrood af net zolang als je gegrilde speklap
  • Snijd het brood open en besmeer beide kanten met onze Cocktail Saus.
  • Deponeer op de onderste helft 1 á 2 eetlepels Amsterdamse UI-salade
  • Leg de krokante Bombay Speklap ertussen
  • Klaar is Kees. Smullen maar