Kip Rendang van de Barbecue

Kip Rendang van de Barbecue

Kip Rendang van de Barbecue

Hoe bereid je Kip-Rendang op de barbecue?

Kip Rendang komt van oorsprong uit West Sumatra en wordt tegenwoordig overal in Indonesië en Maleisië gegeten. Het gerecht wordt traditioneel ter ere van gasten geserveerd bij ceremoniële gelegenheden. Het is meestal gemaakt met rundvlees (in dit recept met kip) en wordt bereid door het te stoven met een mengsel van pepers, kruiden en kokosolieop de barbecue. Klinkt heerlijk toch!

Hier is een eenvoudig recept om kip rendang op de barbecue te bereiden:

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels rendangpasta (verkrijgbaar in de meeste Aziatische supermarkten)
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout naar smaak
  • Vers gehakte koriander (optioneel, als garnering)

Aan de slag

  • Marinade maken: Meng de rendangpasta, kokosmelk, bruine suiker, sojasaus, limoensap en zout in een kom tot alles goed gemengd is.
  • Marineren: Leg de kipfilets in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig bedekt is. Dek de schaal af en zet hem minstens 2 uur in de koelkast, bij voorkeur 's nachts, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Voorbereiding barbecue: Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat het rooster goed heet is voordat je begint met grillen.
  • Grillen: Haal de gemarineerde kipfilets uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen terwijl de barbecue opwarmt. Leg de kipfilets op het hete rooster en grill ze ongeveer 6-8 minuten per kant, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
  • Serveren: Haal de kipfilets van de barbecue en laat ze een paar minuten rusten voordat je ze serveert. Garneer indien gewenst met vers gehakte koriander. Serveer de kip rendang met rijst en groenten naar keuze.
  • Smullen maar!

Ondernemer Jelle: ”Twee linkerhanden in de keuken? Met ons Deluxe Barbecue Menu  (inclusief Rendang Kipspies met A-Z twist) bereid je in een mum van tijd een sterrengerecht. Gewoon thuis op de barbecue!”