Kerst vieren met oudere kinderen?

Kerst vieren  met oudere kinderen?

Kerst vieren met oudere kinderen?

Jack: "Met Kerst geniet ik voor twee!"

Weet jij al wat je met Kerst  gaat eten?

Ieder jaar hetzelfde liedje. In de week na sinterklaas slaat bij mijn vrouw plots de kerststress toe. Wat doen we met 1ste en 2e kerstdag? Wat gaan we eten, en bij wie? Wat trekken we aan? Doen we ook kerstcadeautjes? Zo gestresst als mijn vrouw is in de weken voor Kerst, zo rustig en relaxed ben ikzelf. Ik ga werken en daarna lekker dineren met het gezin en de familie. Met Kerst is het enorm druk op de zaak en daar geniet ik ieder jaar van. Niks leuker als klanten voorzien van een heerlijk kerstdiner in de vorm van een gourmet of winterbarbecue. Daar waar ík me dus vooral bezig houd met het verzorgen van de Kerst van anderen, doet mijn vrouw dat thuis voor ons gezin. Ze versiert de kerstboom, haalt de boodschappen, poetst het huis etc. En dan op kerstavond zorgt ze voor een heerlijk avondmaal. Mijn persoonlijke favoriet is haar zelfgemaakte pasteitje. Meestal ben ik pas laat klaar op kerstavond. Daar baal ik dan altijd van als ik onderweg naar huis ben. Maar zodra ik dan thuis aan kan schuiven en ik krijg dat pasteitje voorgeschoteld, dan voel ik me de gelukkigste man ter wereld en ben ik alle drukte op de zaak meteen vergeten.

Familie gourmet met Kerst

Iedere Kerst is bijzonder. De eerste Kerst met je vriendin. Of de eerste Kerst als gezin. Ook dit jaar zijn de kerstdagen bijzonder vanwege een speciale reden. Dit is de 1ste Kerstmis die we zonder onze ouders en schoonouders vieren. Mijn vrouw en ik proberen er desondanks een paar warme en gezellige dagen van te maken samen met onze kinderen en broers en zussen. Rond de Kerst ben ik letterlijk veel uren op de zaak. De momenten die ik dan wél thuis ben, ben ik uiteraard erg moe. Ik weet nog dat ik ooit bij mijn schoonouders in slaap ben gevallen na de kerst gourmet. Ik was zó moe. Ik kon gewoon niet meer. Dat gebeurt mij vandaag de dag gelukkig niet meer. Mijn zoon Jelle is inmiddels mijn rechterhand in de zaak en kan mij bij veel werkzaamheden ondersteunen of werk uit handen nemen. Tenslotte beginnen bij mij ook de jaren te tellen. Een beetje rustiger aan doen zou beter zijn voor mij. Als ik het écht te gek maak, dan fluit mijn vrouw me terug: “Jack nu even tijd maken voor je gezin en jezelf. Zin of geen zin." Thuis zeggen ze wel eens dat ik ADHD heb, maar ik houd mezelf daar niet zo mee bezig. Die extra energie die ik heb zie ik eerder als een voordeel dan als een nadeel haha.

Familiediner met Kerst

Toen mijn kinderen klein waren, gingen we met Kerst altijd bij mijn ouders en schoonouders eten. Mijn vrouw zorgde er dan voor dat de kinderen eruit zagen om door een ringetje te halen. Soms lag er zelfs voor mij een kerstoutfit klaar. Dineren met de ouders zit er met Kerst helaas nóóit meer in. Maar laat ik nu vooral even mijn zegeningen tellen. Mijn gezin is gezond en we hebben een dak boven ons hoofd. Daar ben ik dankbaar voor. We kunnen gewoon gourmetten met de Kerst en misschien zelfs nog wel met Oud & Nieuw winter barbecueën met wat vrienden. Ik kan nu al niet meer wachten. En voor alle kerststressers onder ons zou ik zeggen: Ho,ho,ho, stop nu meteen met dat 'kerstdoemdenken' en bestel een kerstdiner bij A-Z. Dat scheelt kilo's kerststress.

Merry Christmas Every One, we zien ons!