Vitello Tonato

Vitello Tonato

Vitello Tonato

Chefkok Robert: "Het voorgerecht Vitello Tonato heeft mijn hart gestolen!"

Welk voorgerecht is geschikt voor een kerstdiner?

Vitello tonnato is een Italiaans voorgerecht van in repen gesneden kalfsvlees bedekt met een romige mayonaisachtige tonijnsaus. Het kalfsvlees is langzaam gestoofd in een mooie bouillon en wordt in dunne plakken geserveerd met een smaakvolle tonijnsaus, kappertjes en verse peterselie. Het ontstaan van het gerecht wordt vaak geplaatst in de Piëmontese stad Cuneo, maar de herkomst wordt ook opgeëist door de regio's Lombardije, Veneto en Emilia. 

Welk kerst voorgerecht bevat zowel vlees als vis?

Vlees met een vissaus? Dit klinkt misschien vreemd in je oren maar je moet het echt proeven om te ervaren dat dit een voorgerecht is dat bij jouw kerstdiner zeker niet zal misstaan. Omdat je het met Kerst al druk genoeg hebt met familiebezoek,het kerstdiner, je kinderen of je werk, wil ik jou graag helpen om toch een ‘lekker makkelijk kerstdiner’ op tafel  te zetten. A-Z (méér dan alleen barbecue) gaat jouw helpen om de feestdagen op een gezellige en relaxte wijze door te komen. Met ons zet je in een handomdraai een kerstdiner op tafel. En wel op je eígen eettafel, in je eígen vertrouwde omgeving. Geen gesleur meer met kinderen of boodschappen. Met ons wordt jouw Kerst ‘lekker makkelijk’, dat beloof ik. Hand op mijn hart!

Hoe krijg je een tonijnsaus goed glad?

Wil je toch graag zelf aan de slag in de keuken? Dat kan uiteraard ook! Ik zal jouw een tip meegeven waar je bij het maken van dit voorgerecht zeker wat aan zult hebben: Koop een goede staafmixer! Of leen er eentje bij familie, vrienden of buren. De tonijnsaus kun je namelijk alleen maar glad krijgen met een staafmixer. Geloof me maar...na heel wat geëxperimenteer in de keuken is dit toch wel dé tip van de chef haha. 

Smakelijke Kerst iedereen!