Getekend voor het leven

Getekend voor het leven

Getekend voor het leven

Up's en Down's

Ieder leven heeft zo zijn up’s en down’s. De kindertijd is vaak de periode met de minste problemen waarin we onbezorgd mogen genieten van elk moment. Niet alle kinderen komen echter ongeschonden deze tijd door, maar worden al op zeer jonge leeftijd getroffen door het noodlot. Dit overkwam ook mijn man Jack Willems (eigenaar A-Z Barbecue Service). 

Vuurtje stoken

Op zesjarige leeftijd was Jack al een zeer ondernemend mannetje. Hij was samen met zijn oudere broertje vuurtje aan het stoken op het boerenerf van zijn ouderlijk huis. Zich niet bewust van het eventuele gevaar dat dit met zich mee zou kunnen brengen. Eén van de rondvliegende vonken kreeg ongelukkigerwijze vat op zijn met diesel doordrenkte nylon overall en tekende daarmee zijn jonge leven voor ALTIJD! Beide benen, zijn linkerarm en delen van zijn hals liepen derdegraads brandwonden op. Jack werd met veel deskundigheid en liefde verpleegd in het Anna Ziekenhuis te Geldrop. Het Brandwondencentrum Beverwijk bestond toen namelijk nog niet. Hij is nog steeds dankbaar dat al deze mensen en natuurlijk zijn ouders en familie, hem er weer boven op hebben geholpen. Na elf maanden mocht ‘Jacky’ naar huis waar hij, zo goed als hij kon, de draad van het dagelijks leven weer oppakte. 

Vlotte babbel 

Uiteraard viel dat niet mee. Dit ging met vallen en opstaan. Hij had gelukkig wel veel vriendjes door zijn toen al vlotte babbel en ondernemende persoonlijkheid. Zijn littekens kon hij redelijk goed accepteren, maar op school was Jack enorm snel afgeleid. Buiten het klaslokaal was er veel meer te beleven volgens hem. Omdat zijn schoolresultaten achterbleven werd hij op dertienjarige leeftijd naar een kostschool gestuurd, waar wederom zijn vlotte babbel hem door zijn moeilijke puberjaren heen hielp. Na zijn middelbare school ging hij naar het Slagers Vak Onderwijs. Deze opleiding paste hem als een jas en als gediplomeerd slager heeft hij dan ook tot zijn 32ste jaar met veel plezier in verschillende slagerijen gewerkt. Ook werd er in het weekend een biertje gedronken in de plaatselijke discotheek, waar hij mij heeft veroverd met inderdaad wederom...zijn vlotte babbel:) Samen hebben wij inmiddels een gelukkig gezinsleven opgebouwd en een fantastisch bedrijf.

Nederlandse Brandwonden Stichting 

Eind goed al goed zou je zo denken. Maar nee! Jack begrijpt als geen ander dat er mensen zijn die het moeilijk vinden om hun littekens te accepteren. Hij wil zich daarom met zijn bedrijf inzetten voor de Nederlandse Brandwonden Stichting, samen met jou. Na het plaatsen van je bestelling kun je bij A-Z Barbecue Service een donatie doen voor een stichting die zeer dicht bij hem staat. Daarbij maak je ook nog eens kans op een uniek kunstwerk! Waar de opbrengst naar toe gaat? De Nederlandse Brandwonden Stichting organiseert iedere zomer een aantal zomerkampen voor kinderen en jong volwassenen met brandwonden. Daar kunnen zij samen plezier maken en zich vrij bewegen zonder aangestaard of zelfs uitgescholden te worden. Dit sterkt hun mentale gezondheid, vergroot hun zelfvertrouwen en heeft daarbij al tot vele vriendschappen geleid. Dat ze samen sterk staan, ondervinden ze tijdens deze zomerkampen aan den lijve. Ieder kamp wordt uiteraard al jaren afgesloten met een gesponsorde barbecue van ons, maar wij willen jou vragen om ook met ons mee te doen.

Wij tekenen een lach op het gezicht van brandwondenslachtoffers

Dat Jack op deze manier iets kan betekenen voor mensen die ook getekend zijn door littekens net als hijzelf, geeft hem maar ook mij een warm en trots gevoel van binnen. Ieder persoon telt. Iedere lach telt. Dus draag jij deze mensen ook een warm hart toe? Doneer dan nú. Samen met JOU wil A-Z Barbecue Service een lach tekenen op het gezicht van alle brandwondenslachtoffers. Alvast super bedankt voor jouw steun. 

Doneer direct Bestel nu