Gezonde barbecue? Wij regelen het!

Gezonde barbecue? Wij regelen het!

Gezonde barbecue? Wij regelen het!

Lekker meedoen met de vriendenbarbecue

De zomervakantie is losgebarsten. Het zonnetje lokt ons op mooie dagen naar het strand. 'Shit, ik moet binnenkort weer met de billen bloot', hoor ik je denken. Je voelt je misschien te dik in bikini of de vetrollen blubberen inmiddels letterlijk over je zwembroek. Je ziet wellicht als een blok op tegen de komende stranddagen, waarop die zogenaamde 'killerbodies' weer over het strand paraderen. Ook jij kunt niet ontsnappen aan een zomers stranduitje. In vorm blijven door minder te eten en meer te sporten is makkelijker gezegd dan gedaan. Zomers pak je sneller een ijsje op de hand, een frietje als avondeten of maak je de barbecue aan. Laat dat laatste nu echt helemaal niet slecht voor de lijn zijn. Als je maar de juiste vlees– en vissoorten, vegetarische producten, sausjes en dressings gebruikt. Vervang de vette vleessoorten door magere stukken vlees ( kip, kalkoen) en serveer sausjes en salades op yogurtbasis. De kilo’s verdwijnen als sneeuw voor de zon. Jij kunt lekker meedoen met de vriendenbarbecue zonder je zorgen te maken of die bikini/zwembroek dadelijk nog wel gaat passen.

Gezonde barbecue

Wat maken wij vrouwen (maar tegenwoordig ook heel wat mannen) zich druk om hun gewicht, als de zomer in zicht komt. De benen mogen weer gezien worden en de buik mag weer bloot. Zo begin mei schiet menige vrouw/man in de stress. De winterkilo’s moeten eraf. Als je jong bent gaat afvallen nog redelijk snel. Bij dames op leeftijd (50+) gaat helaas niks meer vanzelf. Op die leeftijd weegt, naast je uiterlijk, ook de gezondheid steeds meer mee. Je wilt niet de rest van je leven op dieet maar toch ook graag minimaal 80+ worden. Kies de gulden middenweg. Barbecue met mate en met magere producten. Dat is mijn gouden tip. 

Magere vissoorten grillen

Ga eens naar het strand op een mooie zomerdag. Laat je telefoon thuis. Kijk eens goed om je heen. Waar zijn die killerbodies? Ik zie ze niet. Die perfecte afgetrainde Instagram mannen en vrouwen in badkleding. Of wil ik ze niet zien? Jawel hoor. Maar de gemiddelde Nederlander ziet er merendeel gezien gewoon normaal uit en dat is oké. Het hoeft niet altijd beter, laat staan perfect. Tijdens een stranddag een broodje kroket en een biertje nuttigen kan echt geen kwaad. S‘ avonds is het uiteraard tijd voor de barbecue. Grill wat magere vis op de barbecue zoals als kabeljauwfilet en zalmfilet. Daarbij consumeer je bijvoorbeeld een zomerse komkommersalade. Voor de ‘finishing touch’ kies je een magere tzazikisaus erbij. Jij hoeft als afvaller echt niet op een houtje te bijten. Je kunt gewoon mee doen met het barbecuefestijn.

Familie Barbecue

Gezond zijn en blijven willen we allemaal. De barbecue hoeft hiervoor niet achter slot en grendel. Deze 'sociale happening' (wat barbecueën voor het merendeel is) kun je zo gezond als ongezond maken als je zelf wilt. Het samen grillen geeft je geestelijk welzijn een boost. Dat kan een ieder van ons wel gebruiken op zijn tijd. Vergeet daarom niet je opa of oma uit te nodigen voor die gezellige familiebarbecue. Bestel dan wel genoeg. Die oudjes eten meer dan je denkt. Zij hoeven zich op hun leeftijd namelijk niet meer druk te maken over hun killerbodies. Ze zijn al blij als het lichaam het gewoon doet haha...ha!