NIEUW: Doe je mee met het Club Barbecue Weekend?

NIEUW: Doe je mee met het Club Barbecue Weekend?

NIEUW: Doe je mee met het Club Barbecue Weekend?

Verleden: club barbecue met zoon

“Hey Pap, wanneer is die voetbalwedstrijd tegen de ouders (met als afsluiting van het sportseizoen de clubbarbecue)”? Terwijl ik haastig een boterham naar binnenwerk en mijn zes-jarig zoontje naar zijn fiets delegeer om naar school te gaan antwoord ik: “Zaterdagmiddag, zin in?” Zijn pittige blauwe oogjes spuwen vuur. Alles wat met sport én barbecue te maken heeft maakt mijn zoontje blij. “Wij gaan jullie dik in maken Pap”, lacht hij terwijl hij wegfietst en ter afscheid zijn hand opsteekt. Gehaast stap ik in de auto en rijd naar de zaak. Daar is het een drukte van jewelste. Het mooie weer is gestart en het zonnetje maakt overuren. Het BBQ-seizoen is nu echt officiëel gestart.

Heden: zoonlief wordt vader

“Hey Pap, wanneer kom je helpen met verhuizen?” Terwijl ik op kantoor aan mijn lauwwarme koffiebeker nip antwoord ik: “Zeg maar wanneer ik moet komen met de verhuisbus, ik zal er zijn.” Mijn zoon lacht. Net als vroeger stralen zijn ogen als er iets nieuws op de planning staat. De voetbalclub is al jaren geleden ingeruild  voor de snowboardscène maar net zo fanatiek als vroeger beoefent hij ook deze tak van sport. ”Je kunt morgen gelijk aan de bak ouwe", antwoordt hij en slaat vriendschappelijk een arm om me heen. Daarna trekt hij een sprintje naar de vergaderruimte waar zijn afspraak wacht. Kleine kindjes worden groot. Binnenkort wordt mijn zoon vader en ik opa. Hij heeft zojuist een huis gekocht en dat moet worden ingericht. Ik help maar wat graag.

Toekomst: club barbecue met kleindochter

Mijn telefoon gaat over. GFC’33 belt, zoals ieder jaar rond deze tijd. Al wetende wat er gaat komen neem ik op. “Hey Jack, kun je de barbecue verzorgen op het eindtoernooi van onze jeugdspelers?” De vriendelijke voorzitter van mijn plaatselijke voetbalvereniging is aan de lijn. “Tuurlijk, wordt geregeld. Geef het definitieve aantal terzijnertijd maar door, alles komt voor de bakker”, antwoord ik. De plaatselijke afsluiting van het voetbalseizoen met een barbecue vind ik persoonlijk nog steeds het leukste feestje van het jaar. Eerst gaan de ouders voetballen tegen hun kinderen en daarna gaan ze gezellig samen barbecueën. Het hele jaar zijn de (jeugd)leden in de weer geweest met de clubkas spekken en nu kan van dat geld een gezellig Club Barbecue Weekend georganiseerd worden. Ook ík ga nog ieder jaar even kijken en een vorkje meeprikken. Nostalgie? Zeker. Misschien gaat mijn kleinkind ook wel weer voetballen, ik hoop het van harte. Al is het alleen maar om samen met hem/haar te smikkelen van het Club Barbecue Menu!