Pangasiusfilet met Citroen en Kruiden van de barbecue

Pangasiusfilet met Citroen en Kruiden van de barbecue

Pangasiusfilet met Citroen en Kruiden van de barbecue

Barbecueën met de Buren

Heb je afgesproken met de buren om eens lekker bij te kletsen en schijnt het zonnetje? Dan wordt het tijd om de barbecue uit de garage te halen. Verras je buurtjes eens met in plaats van vlees van de barbecue, met vis van de barbecue.  Met onderstaand vis barbecue recept heb je in een mum van tijd een heerlijk visgerecht bereid dat méér dan voortreffelijk zal smaken. Start to grill!

Pangasiusfilet met Citroen en Kruiden van de Barbecue

 Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (optioneel, ter garnering)
  • Schijfjes citroen (voor te serveren)

Aan de slag

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, oregano, paprikapoeder, zout en peper.
  • Leg de pangasiusfilets op een bakplaat of schaal en bestrijk ze royaal met het mengsel van citroen en kruiden.
  • Laat de filets marineren terwijl de grill opwarmt, ongeveer 10-15 minuten.
  • Plaats de gemarineerde pangasiusfilets op de grill en grill ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben gekregen.
  • Serveer de gegrilde pangasiusfilets direct, gegarneerd met wat verse peterselie en schijfjes citroen.
  • Smullen maar!

Dit recept is niet alleen gemakkelijk te maken, maar ook heerlijk en gezond! Serveer de gegrilde pangasiusfilets met wat gestoomde groenten en rijst of aardappelen voor een complete maaltijd

Robert: “Veel eters over de vloer en geen zin in keukengedoe? Kies dan voor onze all-in visbarbecue!