Geslaagd!

Geslaagd!

Geslaagd!

Victoria's dochter krijgt goed nieuws

Kerst outfit

“Ik loop alvast naar het Kruidvat… even een nagellakje halen, oké mam?”  "Prima", beantwoord ik mijn dochter. "Ik kom zo snel mogelijk ook die kant op.” Ik sta bij de kassa van een groot kledingwarenhuis onze kerst aankopen af te rekenen: een hippe gestreepte glitterbroek met gilet voor mijn dochter en voor mij een foute kersttrui-jurk. Het is druk. Iedereen wil last-minute blijkbaar nog iets leuks scoren om hip te verschijnen aan de kerst-dish.

Geslaagd

Het afrekenen verloopt gelukkig snel. Blij dat we allebei geslaagd zijn, loop ik naar buiten waar mijn ogen mijn dochter zoeken. Onder het rood-witte naambord van landelijk meest bekende drogisterijketen staat mijn dochter breed lachend naar mij te zwaaien en ze roept luidt: "Hier Mam…ik heb het!" Mijn dochter is rustig van aard en wil al helemaal niet opvallen dus dit nogal uitbundige gedrag komt mij wat vreemd voor. Ik loop haar enigszins verbaasd tegemoet en als we elkaar bijna in de ogen kunnen kijken, begint het me te dagen. 'Zou het dan toch gelukt zijn?' “Mam, ik ben zóóó blij…ik heb net een mailtje gehad van mijn studiecoördinator dat ik geslaagd ben, I DID IT. " Dochterlief valt me opgelucht in mijn armen en even staan we op een drukke bedrijvige parkeerplaats zomaar innig te genieten van het door haar zojuist behaalde diploma.

Dromen laten uitkomen

Mijn volwassen 'kleine meisje' zo gelukkig te zien doet me goed. Ze heeft hard gewerkt om haar diploma Pedagogiek te behalen. Hard werken loont. In de auto op weg naar huis vertelt ze honderd uit over dat ze dit succes groots gaat vieren. Hoe? In ieder geval met veel vrienden en met een winterbarbecue, gourmet of all-in thuisdiner. Daar is ze nog niet over uit. Ook heeft ze als 'kersverse' opvoedkundige al sollicitatieplannen. Thuis maak ik voor haar een spandoek met 'geslaagd' erop, dat ik voor het raam hang. De hele wereld mag het weten. Laat die nieuwe generatie kinderen maar geboren worden. Mijn dochter gaat kinderen helpen hun dromen uit te laten komen, let maar op mijn woorden. Maar nu eerst: PARTY-TIME!