NIEUW: Het Vegan Barbecue Menu

NIEUW: Het Vegan Barbecue Menu

NIEUW: Het Vegan Barbecue Menu

Chef Robert: “Ook ik barbecue tegenwoordig geregeld vegetarisch, zo probeer ik de kilo’s wat te beperken en bij te dragen aan een duurzamere wereld.”

Het Vegan Barbecue Menu: niet alleen groenten maar écht veganistisch vlees

Ben je een echte (vlees/vis)barbecueër maar wil je af en toe ook een vega bbq proberen? Onze barbecueservice bedient je op je wenken met het Vegan Barbecue Menu. Of een vegan bbq net zo lekker is als onze vlees- of visbarbecue? Net zo lekker zeker …én misschien nog wel lekkerder. Just try it!

Heerlijke vegan gerechten voor op de barbecue van A-Z

  • Curry Masala veggie spies; Deze Indiase pittige spies is gemaakt van kikkererwten, zoete aardappel en wortel, omhuld met een krokante panade (bindmiddel)met lijnzaad en zwarte komijn. Een HIP vegan barbecuegerecht dat bij alle curryliefhebbers, vegan én niet vegan, zeker in de smaak zal vallen.
  • Seitan Köfta: Köfte is van oorsprong een Turks vleesgerecht – vaak gemaakt met lamsvlees – dat al eeuwen oud is. De köfte wordt op smaak gebracht met een mix van köfte kruiden, zoals oregano, kaneel, komijn en paprikapoeder. Het lamsvlees is in ons vegan menu vervangen door seitan (een eiwitrijk veganistisch product afkomstig uit Japan met een op vlees lijkende vezelstructuur). 
  • Kimchi Burger; Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. Deze groenteburger moet je proeven!
  • Pea & Mint veggie spies; Deze spies gemaakt van doperwten en verse munt is het pareltje uit ons vegan asortiment. Met haar verrassende frisse smaak is dit een écht zomers vegan grillprodukt.
  • Vegan Merguez Worst; malse en dunne worstjes uit de Noord-Afrikaanse keuken die worden bereid van lams- of rundvlees en zijn gekruid met harissa.( mildpittige smaakmaker op basis van pepers, paprika en specerijen).Daarnaast is er vaak komijn, knoflook en olijfolie door verwerkt. Merguez wordt gebakken boven de grill of barbecue en gegeten met brood of couscous. Ik heb het vlees in deze barbecueworst vervangen door de peulvrucht Soja (rijk aan plantaardige eiwitten)