Gek op Meloen

Ik, chef Robert, ben dol op meloenen – van klassiekers zoals de cantaloupe tot verrassende soorten zoals de Piel de Sapo. Waarom? Omdat ze veelzijdig, gezond én ongelofelijk lekker zijn! Of je nu een zomerse BBQ salade maakt of gewoon zin hebt in iets fris: meloenen zijn altijd een goed idee.

Benieuwd welke meloensoorten er allemaal zijn? Lees hieronder mijn top 8 meloenen die je absoluut moet kennen!

Favoriete meloensoorten

1. Cantaloupe (Suikermeloen / Oranje meloen)

Oranje vruchtvlees
Geribbelde beige of groenige schil
Zoet en aromatisch van smaak
Perfect voor salades of als gezonde snack
 

2. Galia

Lichtgroen vruchtvlees
Gele schil met netstructuur
Sappig, zoet en licht kruidig
Een kruising tussen cantaloupe en honingmeloen
 

3. Honingmeloen (Honeydew)

Lichtgroen tot wit vruchtvlees
Gladde, geelgroene schil
Mildzoete, frisse smaak
Ideaal om gekoeld te serveren op warme dagen
 

4. Piel de Sapo (Kerstmeloen)

Wit tot lichtgroen vruchtvlees
Donkergroene schil met vlekken
Mild en friszoet
Populair in Spanje en blijft lang houdbaar
 

5. Charentais

Diep oranje vruchtvlees
Grijsachtige schil met lichte strepen
Zeer zoet en aromatisch
Een Franse klassieker, klein van formaat maar groots van smaak


6. Watermeloen

Rood of geel vruchtvlees
Donkergroene schil met strepen
Zeer sappig en friszoet
Verkrijgbaar met of zonder pitten
 

7. Canari-meloen (Canary Melon)

Lichtgroen tot wit vruchtvlees
Felgele, gladde schil
Zoet en licht aromatisch
Lijkt qua smaak op honingmeloen, maar met meer karakter
 

8. Santa Claus-meloen

Wit vruchtvlees
Donkergroene schil, lijkt op Piel de Sapo
Fris en lichtzoet van smaak
Ideaal voor de feestdagen dankzij de lange houdbaarheid

Welke meloensoorten herken jij?

Wil je weten welke meloensoorten ik gebruik in de  fruitsalade van de Barbecue Boerderij? Probeer het DeLuxe Barbecue Menu en ontdek zelf wat je proeft! Succes én smakelijk!