Hoe bereid je Saté Flatbread met Kipspies op de barbecue?
Robert: Ja, je hebt het goed gezien, Saté Flatbread van de barbecue. Kan dat? Brood op de barbecue? Jazeker kan dat! Ik heb na lang proberen én proeven een manier gevonden om mijn passie voor satésaus om te zetten in een heerlijk 'lekker makkelijk' recept voor op de barbecue. Om je vingers bij af te likken.
Benodigdheden
- 1 zakje saté saus
- Komkommerschijven
- Tomatenparten
- Indiase Kip Satay
- Smokey barbecue saus
- Crispy Fried Unions uit het Burgers & Dogs Sauzen en Salades pakket
- 140gr zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 4gr zout
Aan de slag
- Meng de satésaus, zout, bloem en het bakpoeder met een lepel door elkaar
- Kneed het geheel met je handen tot een soepel deeg
- Verdeel het deeg in 3 stukken en rol het op tot ballen
- Rol met een deegroller de deegbollen tot 2-3mm dik uit
- Bak het deeg ongeveer 4 minuten per kant op de barbecue
- Bak intussen de kipspies ook op de barbecue
- Haal het flatbread van de barbecue af en smeer de barbecuesaus erover uit
- Haal nu de kipspies ook van de barbecue, haal de stukjes van elkaar af en leg deze bovenop de barbecuesaus
- Top af met de komkommerschijven en crispy fried unions
- Klaar is Kees. Smullen maar.
Als kers op de taart nog een extra tip van mij. Mocht je nou geen deegroller hebben, pak dan een lege wijnfles of nog beter, drink er eentje leeg en voilà, daar is je deegroller:)