We mogen weer barbecueën met grote groepen

We mogen weer barbecueën met grote groepen

We mogen weer barbecueën met grote groepen

Jack: "Deze zomer kan voor mij al niet meer kapot."

Feesten met grote groepen mag weer

Yesss... van Rutte en de Jonge mag het stoplicht op groen. Vanaf 26 juni kan HET weer. Ik stond afgelopen vrijdag te juichen voor de TV toen tijdens de persconferentie deze langverwachte woorden uit de mond van onze minister-president rolden. Mijn hart sloeg op hol van blijdschap. 'Is dit echt waar...?'Het goede nieuws drong nog niet echt tot me door. Maar al snel kreeg ik verschillende telefoontjes van mensen die ten tijde van corona enorm met me hadden meegeleefd. De een na de ander meldde zich met de boodschap: "Proficiat kerel, heb je het al gehoord, HET kan weer!"

Het stoplicht staat op groen

Het sociaal contact stond de afgelopen 1,5 jaar noodgedwongen op een zeer laag pitje. Thuis werken en vergaderen via Teams werd de norm. Sommige collega-ondernemers mochten helemaal niks meer. Zo triest. Wij mochten gelukkig nog bezorgen voor 4 personen. Onze handel lag gelukkig nog niet helemaal stil. Ook ik waste mijn handen schraal, hield braaf 1,5 meter afstand, wandelde me suf en deed boodschappen met mondkapje en op afspraak. Ernstig ziek zijn is mij gelukkig bespaard gebleven. Daarvoor is dankbaarheid echt wel op zijn plek. Maar nu ben ik echt hysterisch blij dat het slot weer van de deur mag. Het licht springt eindelijk op groen. Geen wandelpaden meer voor mij. En het individueel sporten behoort gelukkig ook tot het verleden.

We mogen weer:

En ‘last but not least’: We mogen weer met grote groepen barbecueën. Hoe heerlijk is dat. De deur van de zaak kan eindelijk weer wagen wijd open gezet worden voor al onze trouwe klanten. Wat heb ik jullie afgelopen zomer gemist zeg. Dit hoop ik nooit of te nimmer meer mee te maken. Zelf kan ik niet wachten met het organiseren van een groot tuinfeest. Mijn dochter Ni wordt eind augustus 21 jaar. Dus dat is, lijkt me zo, meer dan een goede reden om een gezellige barbecue te organiseren. Jong en oud zal zich dan verenigingen op de zomerse klanken van de muziek en genieten van de smakelijke gerechten van de barbecue. Het klinkt nog onwerkelijk, maar HET kan weer.

Samen genieten van het leven met een barbecue

Om even terug te komen op mijn beginvraag: Wat is nu HET? HET is in mijn ogen GENIETEN. Ik werk hard maar geniet ook voor twee. Genieten mag en kan weer. Dus laten we dit dan ook gaan doen. Zet na ruim 1,5 jaar van onzekerheid de bloemetjes buiten en ontstress. De zomervakantie staat voor de deur. Het vrije leven straalt je tegemoet. Als Nederland in de EK finale komt dan heb ik uiteraard ook een goede aanleiding voor een feestje. Dat is, meen ik, al 11 juli dus nog maar drie weekjes wachten. Zal ik vast de datumprikker uitzetten? Waarom ook niet. Zo, dat is geregeld, nu jij nog. Wellicht wat voorbarig maar beter te vroeg dan te laat. HET kan weer en ik dank God op mijn blote knieën dat we binnenkort weer samen kunnen gaan genieten van de mooie dingen in het leven. De zomer kan voor mij al niet meer kapot. Geniet ervan!