Wat eet je in de herfst?

Wat eet je in de herfst?

Wat eet je in de herfst?

Waarom zou je je verheugen op de herfst?

De hittegolf ligt nog maar net achter ons of de 1ste herfstbladeren zijn al gevallen. Woensdag 22 september begint officieel de herfst. Volgens sommige mensen het mooiste seizoen van het jaar, zelfs als het regent. Waarom zou je je verheugen op het herfstseizoen? Lees hier wat je allemaal, als de bladeren vallen, kunt  gaan doen.

Herfst tot do's: gourmetten met vrienden

  • Je kunt het binnen in je huis lekker knus maken met een lekkere warme deken, een kop warme chocomel, warm appelgebak en een knapperend haardvuurtje. Of pak 'smorgens op weg naar je werk een lekkere beker chocomel ‘to go’ ipv die saaie kop koffie. Das de dag pas goed beginnen. Jij zit lekker warm in je auto of in het openbaar vervoer, terwijl de regen tegen de ramen klettert en de wind over het land raast. Als je met de tweewieler naar je werk gaat, check dan geregeld de buienradar en fiets tussen de buien door:)
  • In de herfst kun je qua kleding lekker uitpakken. De stoffen zijn dikker, warmer en zachter. Stoere jassen, bodywarmers, vesten, bootie’s, mutsen, hoodie’s etc. kun je lekker over elkaar aan stijlen. Zomers is het vaak te warm om helemaal uitgedost te gaan. Dan is een ‘niemendalletje’ vaak al genoeg. Dus gebruik het herfstseizoen om lekker te 'shinen'.
  • Het bos is in de herfst mooier dan ooit. Doe je wandelschoenen aan en trek erop uit in het weekend. Samen met de kinderen en je viervoeter de natuur ontdekken, kan het beste in de herfst. Paddestoelen, eikels ,trollen, bladeren in alle soorten, maten en kleuren zorgen ervoor dat niemand zich in het bos hoeft te vervelen. 
  • Als het herfst is, dan is het óók bijna Kerst. Wellicht zijn er al kerstshows die je kunt bezoeken om zo alvast ideeën op te doen voor de kerstversiering in jouw huis en tuin. 
  • Lekker lang tafelen met je vrienden, dat doe je in de Herfst. Nu het buiten echt te koud wordt gaan we lekker naar binnen. De barbecue kan de schuur in tot het voorjaar en de A-Z Gourmet kan op tafel. Iedereen bakt dat wat ie lekker vindt. Dat wordt tot in de late uurtjes genieten geblazen. 
  • Al die regenbuien zijn goed voor je planten en struiken in je tuin. Ze kunnen zo lekker bijkomen van alle hitte van afgelopen zomermaanden en kunnen in het voorjaar weer volop 'shinen'. Die herfstbuien zorgen ervoor dat jij in het voorjaar weer volop kunt gaan genieten van jouw eigen stukje groen. Houd dat in je achterhoofd, dan is een regenbui minder dramatisch dan je denkt.
  • Lekker voorlezen aan je (klein)kinderen of oppaskinderen. Maak het knus in huis met pompoenen, een herfsttafel of wat lichtjes. De herfst is het beste seizoen om (spannende) verhalen voor te lezen. En wellicht zijn er al pepernoten verkrijgbaar in de supermarkt waar de kindjes van kunnen smullen.
  • Kun je écht geen afstand doen van de barbecue? Ga dan voor de Binnen Barbecue. Ieder herfstseizoen weer komen er nieuwe menu’s op onze BBQ-kaart. Kijk maar snel of er iets voor je bij zit.