Kerstslee of Kerstbus

Kerstslee of Kerstbus

Kerstslee of Kerstbus

Kerstgourmet of Kerstbarbecue: welke laat jij bezorgen?

Het is weer Kerstmis. Dé tijd van het jaar om door te brengen samen met je familie, vrienden en geliefden. Echter doet iedereen dit natuurlijk op zijn of haar eigen manier. Lekker kletsen en herinneringen ophalen thuis voor de open haard met een paar warme dekens. Of bijvoorbeeld lekker spelletjes spelen met de kids in een chaletje op je favoriete vakantiepark in Zeeland. En dan heb je nog mensen die hun Kerst spenderen in de werkbus. Favoriete tijd van het jaar. Ondanks dat velen er fel op tegen zijn om te werken met de Kerst, vind ik dit persoonlijk een van de fijnste dagen om op de weg te zitten met een bus vol gourmetpannetjes en barbecues. ‘Waarom?’ ‘Wil je niet bij je familie zitten thuis?’, zijn vragen die de revue dan meestal passeren. De Kerstperiode is een van de weinige periodes dat het niet uitmaakt waar je moet gaan bezorgen, ie-de-reen is vrolijk en goed gemutst. Mensen zijn altijd super blij dat jij (een deel van) jouw Kerst opoffert om hun Kerst nog een tandje beter te maken met een lekkere kerstbarbecue of kerstgourmet. De glimlach die verschijnt op het gezicht van een klant zodra ze hun deur open trekken en dan ons als chauffeur voor de deur zien staan... Dáár doe je het allemaal voor.

Gourmetten met Kerst is voor mij dubbel feest

Mijn oom zegt altijd dat hij vindt dat ik net een mini-trucker ben als ik met de kerstdagen rijd. ‘Waarom?' Ik fleur mijn bus altijd een beetje op tijdens de feestdagen. Aangezien ik met de Kerst zó veel dagen zó veel uur in de werkbus zit, moet het natuurlijk wel een beetje gezellig zijn. De nodige lampjes liggen en hangen dan ook in de bestuurderscabine. Dit jaar heb ik ook nog een klein kerstboompje gekocht. Én natuurlijk draag ik mijn favoriete foute kersttrui waar op staat: "All I want for Christmaaass ... is een extra gourmetpannetje haha." Ze zeggen toch ook niet voor niets: "Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophalen.’’ Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen.