Hoe regel jij moeiteloos een buurtfeest?

Hoe regel jij moeiteloos een buurtfeest?

Hoe regel jij moeiteloos een buurtfeest?

Eigenaar Jack organiseert een buurtbarbecue

Barbecuefeesten organiseren

Jack: "Feesten organiseren is mijn werk. Leuker werk bestaat er in mijn ogen niet. Ik woon al 30 jaar op een mooi stekkie aan de maas in Noord-limburg. Samen met mijn gezin. Sinds 15 jaar heeft onze straat een buurtvereniging met de naam: Net neet Lottum. De straat waar onze buurt tegen aan ligt, heet de Lottumseweg. Die loopt van Grubbenvorst naar Lottum. Grubbenvorst-Lottum is net zoiets als Rotterdam-Amsterdam. Dus dan snap je de naam van onze buurtvereniging wel. ‘Net neet’ is dialect voor ‘net niet’. We wonen dus net niet in Lottum. Wat een geluk, haha ha.''

Jaarlijkse buurtbarbecue organiseren

"Ieder jaar weer in het laatste basisschoolweekend van de zomervakantie, gaat de hele Lottumseweg op de zaterdagavond figuurlijk en letterlijk uit zijn dak. Ieder huishouden komt een keer aan de beurt als ‘partyhost’. Zij zorgen die avond voor de aankleding, een activiteit, de muziek en niet te vergeten, de drank. Ik hoor jullie denken: 'Komt er niets lekkers op tafel?' Jazeker wel, dat regel ik dus. Tegen een speciaal vriendenprijsje genieten wij buurtjes, samen van een overheerlijke all-in barbecue. Terwijl de kleintjes zich vermaken op het springkussen, vliegen bij de volwassenen de sterke vakantieverhalen over tafel. De activiteit varieert van bier-pong tot buksschieten. Het is altijd een verrassing wat de gastheer/gastvrouw in petto heeft. De avond is elk jaar veels te kort. Dat lijkt me een goed teken."

Oktoberfeest Barbecue

"Twee jaar geleden kregen we een uitnodiging met de titel: Octoberfest.  Het 1ste thema barbecuefeest van onze buurt was geboren. Erg leuk om je naaste buren eens in een andere outfit gekleed te zien dan normaal gesproken het geval is. Zelf vond ik een tirolerhoedje wel voldoende aankleding. Ter compensatie heb ik 'reiffe kuchen' en 'duitse bratwursten' voor op de grill geregeld om zo in die typische Duitse sfeer te komen. Al met al een geslaagde buurtbarbecue. Het bier vloeide rijkelijk. Wat we dit jaar gaan doen? Uiteraard barbecueën. De rest blijft een verrassing tot het laatste moment. Helaas is er altijd een te enthousiaste buurman of buurvrouw die weer zijn of haar mond voorbijpraat. Net als bij de miljoenennota is er, twee weken voor het feest, weinig meer over van de surprise-act. Ook dat hoort erbij, zullen we maar zeggen. Als zakenman heb ik echter iets heel anders geleerd namelijk: 'Horen, zien en zwijgen'. Dat is een stelregel in de zakenwereld. Daar kan menige buur nog wat van leren."

Last minute

"Ik ben dit jaar nog niet benaderd voor de buurtbarbecue. Ik bedoel te zeggen: meestal krijg ik twee dagen van tevoren pas een telefoontje met de vraag: “ack kun jij voor een x-aantal volwassen menu’s en een x-aantal kindermenu’s zorgen? Ik speel dit dan door naar de verkoopafdeling. Mijn taak voor het buurtfeest zit er dan op haha. Ik kijk er dit jaar echt naar uit. Vorig jaar ging door Corona het gezelligste feest van het jaar niet door. We hebben nu echt veel bij te praten. Het wordt misschien wel een feestweekend. We zullen zien."