Ga jij ook gourmetten met Oudjaar?

Ga jij  ook gourmetten met Oudjaar?

Ga jij ook gourmetten met Oudjaar?

Vic(toria) vertelt over haar Oud&Nieuw plannen

Hoe ga jij oudjaar vieren?

We kunnen weer bijna gaan aftellen: 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0….. Happy New Year. Het jaar 2022 komt eraan. Maar eerst gaan we massaal oudjaar vieren met een gourmet. Vorig jaar (en dit jaar helaas ook) was een corona jaarwisseling. Veel verder dan televisie kijken en het lezen van een goed boek ben ik niet gekomen. Meestal bak ik de hele dag appelbeignets en oliebollen terwijl mijn man hard aan het werk is op de zaak. Na zo’n volle en vermoeiende dag ben je allang blij dat je eindelijk samen op de bank zit. Als de klok 12 uur slaat zijn we inmiddels in slaap gedommeld op de bank. De combinatie van vermoeidheid en een paar glaasjes wijn zijn hier meestal de aanleiding tot. Maar tegenwoordig zetten we op het begin van de avond gewoon een wekker om 12 uur zodat we toch nog even kunnen proosten met een glaasje champagne en samen het nieuwe jaar in kunnen gaan. Meestal doen we op nieuwjaarsdag wel iets speciaals. De drukte op de zaak is dan voorbij, dus dan is er weer tijd voor leuke dingen.

Nieuwjaarsdag vieren

Dit jaar heeft mijn man het idee geopperd om nieuwjaarsdag extra uit te pakken, en wel in Praag. Vanuit vliegveld Eindhoven vertrekken we 1 januari voor 3 nachtjes naar Praag. Dikke laarzen, warme jassen, handschoenen en mutsen liggen al klaar. Het zal daar namelijk behoorlijk koud zijn rond die tijd. Met een lichte vliegangst blijft zo'n reisje voor mij toch wel spannend. Wat extra lef tonen dan maar.

Op bezoek bij de (schoon)ouders

We zijn, toen de kinderen nog klein waren, vaker naar de Nieuwjaars-duik geweest in Scheveningen. Dat is ook echt leuk om mee te maken. Je moet wel vroeg uit de veren, maar dan heb je ook wat. Een en al gezelligheid. 'Zelf ook wel eens mee gedaan?', hoor ik jullie denken. Nee, maar het staat wel op de planning. Ooit misschien. Maar dit jaar kan het door  de omstandigheden niet. Wat een pech, haha. Nieuwjaarsdag gingen we vroeger ook altijd langs bij de (schoon)ouders om de beste wensen over te brengen. Lekker hartjeswafels eten bij Pap en Mam. Ook de oliebollen bij mijn schoonouders sloegen we natuurlijk niet over. Dat waren mooie tijden.

Scheveningen

'Of we op oudjaarsavond ook vuurwerk afsteken?' Toen de kids klein waren hebben we dit wel gedaan. Maar nu beginnen we er niet meer aan. We gaan liever kijken bij een centraal georganiseerd vuurwerk of bij de Vreugdevuren in Scheveningen. Ook echt een aanrader. (helaas zijn deze  gecanceld)

Thuis oudjaar vieren met een gourmet

Oudjaar vieren we dus thuis met een gourmet. Maar Nieuwjaarsdag vieren we in Praag. Je kan het slechter treffen toch. Ik wens je vanachter mijn computer het allerbeste voor 2022. Dat alles wat je  wenst maar werkelijkheid mag worden. Of je nu een nieuwe hond wil kopen, voor een andere baan wil gaan of misschien wel een baby krijgt. Onthoud 1 ding: Alles op zijn tijd. Mijn man ziet dit anders. Volgens hem moet je niet denken, maar gewoon doen en kijken waar het schip strandt. Oftewel, lef tonen. Laat dat nou net niet mijn sterkste kant zijn haha. Weet jij trouwens wat het meervoud van lef is? Inderdaad, leven. Ik zou dus zeggen: "Lééf ze in 2022. Wat je ook gaat doen, doe het met passie. Dan komt het helemaal goed. Ook met jou."