Lekker Lente

Lekker Lente

Lekker Lente

Lekker Lente

De bomen krijgen weer nieuwe blaadjes, de bloemetjes komen tevoorschijn, de nieuwe generatie dieren wordt geboren en de dagen worden steeds langer. De lente is een prachtig seizoen, een seizoen van vernieuwing. Het woord "lente" is een oude afleiding van lang en heeft betrekking op het lengen van de dagen ("lengte"). Het is verwant aan het Duitse Lenz en het Engelse lent, de veertig dagen durende vastentijd voor Pasen. Je ziet niet alleen meer daglicht en  dieren, maar ook meer gelukkige mensen! Doordat de dagen lengen en er meer zon is, komen de lentekriebels naar boven. Dat komt door de aanmaak van serotonine en dopamine. Die stofjes zorgen voor een opgewekt en gelukkig gevoel.

Lente lekkernijen

Ook groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber en aardbeien zijn in het voorjaar op z'n best dus dat is extra genieten van deze voorjaarsgerechten.

Genieten met een grote G

*Picknicken: Dit is vast en zeker één van de leukste dingen voor kinderen om te doen zodra het buiten weer wat lekkerder is. Ingrediënten voor een geslaagde tuinpicknick zijn een picknickkleed, wat lekkere hapjes en drankjes en wat bordspelletjes. Je kinderen zullen zich prima vermaken.

*Je eigen tuintje planten: In de lente staan de tuincentra weer vol met leuke planten en bloemen die je kunt planten. Nog leuker is het om zaadjes en/of bollen te planten en te zien hoe je plantje zich helemaal ontwikkelt. Tegelijk ook erg leerzaam voor kinderen, helemaal als je er voor kiest om je eigen groente en fruit te gaan telen.

*Tuinbioscoop: Zet de laptop op een verhoging en zet wat stoelen of nog beter, wat stretchers in je tuin zodat jij jouw lievelingsfilm voor de 1000 ste keer afspeelt, maar dan wel buiten met wat vrienden of samen met de kinderen.

*Insectenhotel bouwen: Ben jij goed met hamer, spijkers én hout? Ga dan samen met je gezin aan de slag en maak een luxe flat voor de oh zo belangrijke insecten om ons heen zoals bijen, vlinders etc. Gebruik je tuintafel als werkbank en laat je kinderen helpen door spijkers aan te geven of het insectenhotel te versieren met verf. De lente vraagt om creativiteit en laat kinderen dat bijna (op barbecueën na )het allerleukste vinden om te doen.

*Tuinbarbecue: Hoe kun je de 1ste lente dag met temperaturen van 20 graden of meer het beste vieren? Inderdaad met een barbecue. Vind je barbecueën veel gedoe? Wij helpen je graag. Ons all-in Voorjaar Barbecue Menu biedt uitkomst in drukke tijden waar je als gezin dagelijks in verkeert. Jij geniet in eigen tuin van heerlijke lente barbecueprodukten die door ons bedrijf met zorg zijn samengesteld. De kinderen kunnen helpen met grillen zodat zij iets te doen hebben en jij optimaal kunt genieten van die eerste zonnestralen, liggend in je luie tuinstoel. Dat wordt genieten met een grote G!