NIEUW: Bier & Barbecue

NIEUW: Bier & Barbecue

NIEUW: Bier & Barbecue

Preuf & Proatlokaal de Klep

Opnieuw zijn we als bedrijf de samenwerking aangegaan met een lokale ondernemer: Brouwerij-Café de Klep. Dit bedrijf is gevestigd in Venlo (10 km van A-Z Barbecue Service) en zij brouwen hun eigen biersoorten en verkopen ook speciaal bier vanuit de hele wereld. De Klep is genoemd naar de ‘bierpul’ met deksel(klep) waaruit Venlonaren in vroegere tijden hun bier dronken. Wilde men een glas bier dan bestelde men een ’klep’. Een 'klep' werd door de waard gevuld met bier. Meestal Altbier. Een klep werd in Venlo op deze manier synoniem voor een glas bier. Ook toen daar de deksel of klep allang vanaf was. Het werkwoord 'kleppen' betekent hierdoor in Venlo's dialect drinken en zegt men over iemand : 'Dae klep' dan betekent het dat deze persoon alcoholist is. Het werkwoord 'kleppen' is het enige woord in het Venloos dialect dat ook een Venlose oorsprong heeft. 

Proefbrouwerij

In de kelder van dit café vind je Stadsbrouwerij de Klep. Dit is een kleine proefbrouwerij waar ze probeersels tot 40 liter kunnen maken. Als de brouwers tevreden zijn over hun proefbieren dan laten ze deze maken hun grotere collega's. Deze bieren kun je dan uiteindelijk bestellen in hun proeflokaal of vanaf nú bij A-Z Barbecue Service. Deze Vaderdag hebben de ‘creasofen Jelle en Jeroen’ namelijk een speciaal Vaderdag Bierpakket samengesteld in samenwerking met de bierbrouwers van ‘De Klep’. Dit moet je (vader) proeven.

Bier & Barbecue

Kleppen is in Nederland ook kletsen en daar is een barbecue uitermate geschikt voor. Een goed glas bier hoort bij een goed gesprek, net zoals een goed stuk vlees. Bier & Barbecue gaan zo goed samen dat de verschillende mogelijkheden eindeloos zijn. Het is aannemelijk dat wanneer je je echt in de kunst van bier en barbecuecombinaties verdiept, je door alle hop het perfecte biertje niet meer ziet. Geen nood, wij hebben samen met Brouwerij de Klep de beste bier en barbecuecombinaties alvast voor jou op een rijtje gezet! Proost!