Barbecue vlees recepten

Bij een barbecue hoort een hamburger. En wat is nu leuker dan het zelf maken van hamburgers? Een lekkere hamburger: even een kliederboel maar daar krijg je wel een eigen gemaakte hamburger voor terug.

 

Zelfgemaakte Hamburgers I BBQ Recept I A-Z Barbecue Service

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt (of half-om-half)
  • paneermeel
  • 1 ui
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • 1 ei

Bereiding

Doe het gehakt in een diepe kom waar nog ruimte is voor de andere ingrediënten. Voeg aan het gehakt 1 heel ei toe en doe er daarna een paar eetlepels paneermeel bij. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.

Snipper een halve ui fijn en doe deze samen met de paprikapoeder bij het gehakt.

Was nu je handen goed en kneed daarna met blote handen het mengsel voor de hamburgers goed door elkaar. Als het mengsel te nat is en je er dus geen mooie ballen van kunt maken kun je wat paneermeel toevoegen. Ook kun je naar smaak nog wat extra peper, zout, paprikapoeder of chilipoeder toevoegen. Ook is het mogelijk om nu nog wat extra verse kruiden toe te voegen. Denk aan peterselie, oregano of tijm. Hak deze kruiden fijn en kneed ze door het hamburger-gehakt. Ook kun je variëren met kleine stukjes augurk of bijvoorbeeld olijf door het gehaktmengsel te kneden.

Maak daarna mooie gelijkmatige gehaktballen en pers deze tussen je twee handen in het formaat van een hamburger. Rooster de hamburgers in ongeveer 14 minuten gaar boven de hete kolen van je barbecue.