Vegaburger van kikkererwten

Zelfgemaakte vegetarische burger van kikkererwten en feta op een broodje met courgette en yoghurtsausVegaburger van Kikkererwten I BBQ Recept I A-Z Barbecue Service

Ingrediënten burger

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel komijn
  • Snufje chilipoeder
  • Peper en zout
  • Verse koriander

Ingrediënten saus

  • 170 gram Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Verse koriander

Ingrediënten garnering

  • 4 broodjes
  • Gegrilde schijfjes courgette
  • Sla

Materialen

  • Keukenmachine

Bereiding burger

Haal het vocht van de kikkererwten en voeg deze samen met de ingrediënten van burger (zonder amandel) in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien totdat er een stevige massa is ontstaan en alles goed gemengd is. Proef even of de smaak goed is en zorg ervoor dat er voldoende kruiden toegevoegd zijn. Voeg de geschaafde amandel door het mengsel, draai dan 4 bollen en druk ze plat. Bewaar de platgedrukte bollen zo lang in de koelkast.

Bereiding saus

Hak de verse koriander fijn en meng deze door de yoghurt. Breng dan de saus op smaak met peper en zout.

Totale bereiding

Grill de courgette ongeveer 3 minuten op de BBQ en de vegetarische burgers 3 á 4 minuten aan beide kanten. Beleg de opengesneden broodjes met een beetje sla, leg de vegetarische burger erop en verdeel de schijfjes courgette over de burger. Bestrijk de courgette met de frisse yoghurtsaus en plaats het bovenste gedeelte van het broodje erop.