Pastasalade met pesto en champignons

Heerlijke frisse pastasalade met in pesto gebakken champignons, puntpaprika en knapperige spekblokjes.

 

Pastasalade met Pesto en Champignons I BBQ Recept I A-Z Barbecue Service

Ingrediënten

•    400 gram champignons
•    300 gram pasta
•    250 gram spekblokjes
•    100 gram sla
•    1 rode puntpaprika
•    5 eetlepels pesto
•    3 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
•    2 eetlepels crème fraiche
•    1 eetlepels olijfolie
•    Peper en zout

Bereiding

Kook de pasta in voldoende water met een snufje zout beetgaar en bak de spekblokjes krokant in een pan. Schep de spekblokjes in een kommetje. Borstel de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Bak de champignons op middelhoog vuur in een pan. Voeg na enkele minuten 2 eetlepels pesto toe.

Meng de crème fraiche met 3 eetlepels pesto en schep dit door de pasta. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze samen met de pasta, sla, spekblokjes en champignons toe. Voeg een beetje peper en zout toe en meng de salade. Wanneer u de salade op een bord schept, voegt u de geroosterde pijnboompitten toe.

Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker en past uitermate goed als bijgerecht bij een BBQ.