Bij Budget Barbecue is je gulden een daalder waard

Bij Budget Barbecue is je gulden een daalder waard

Bij Budget Barbecue is je gulden een daalder waard

Jelle vertelt over het concept: budgetbarbecue

Kersverse papa

De markt is geweldig om boodschappen te doen. Ik ga als kersverse papa iedere zaterdag naar de markt met mijn gezinnetje. Beroepsmatig is het interessant maar ik vind het ook leuk om op de kleintjes te letten. Er is altijd wat te beleven hier. Op de markt is veel te zien en is alles mega-vers.

Op de markt is je gulden een daalder waard

Je kunt het in deze euro-tijden eigenlijk niet meer zeggen, maar je geld is ook nu nog meer waard op de markt. Mijn vader leerde me dat vroeger al haha. Maar ik was het eigenlijk een beetje vergeten, tot ik een paar weken geleden op de markt liep op zoek naar een vergeten groente voor op de barbecue. Ik werd er geïnterviewd over sparen en besparen en verbaasde me ondertussen volop over de prijzen op de markt. Heerlijke, verse avocado’s vijf stuks voor 2,50 euro. Dat vind je bij geen enkele supermarkt. Maar ook mango’s, appels en wortelen. Ze gingen voor een prikkie weg. Het scheelt serieus geld. Al kost het wel iets meer tijd omdat je nu eenmaal niet alles op de markt kunt halen. Wel veel, maar niet alles. Al overweeg ik soms om al mijn boodschappen daar wel te doen. Wat je niet op de markt kunt krijgen, heb je misschien wel niet echt nodig. Boodschappen doen op de markt zorgt ervoor dat je met veel verse producten thuiskomt. Dat wil je toch als jonge vader voor je kind?! Ik ontdekte een paar dingen die je helpen nog goedkoper uit te zijn op de markt. Vijf van mijn tips deel ik hieronder met je. In de hoop dat het ook jou geld scheelt.

*Kies één markt waar je voortaan je boodschappen doet

Als je er vaker komt, ontdek je welke kramen er altijd staan en waar je wat het beste en het meest goedkoop kunt kopen. Avocado’s zijn misschien bij de een lekker en goed geprijsd. Terwijl die andere kraam de beste is voor aardbeien.

*Laat je leiden door aanbiedingen. Maak wel een lijstje maar pin je daar niet compleet op vast. Had je sperziebonen opgeschreven maar is de broccoli die dag écht goedkoop? Dan ga je daarvoor.

*Wees niet bang om te onderhandelen.Het hoort er een beetje bij op de markt (net als in het zakenleven). Als jij vijf pakjes scheermesjes koopt, kun je best een beetje afdingen op de prijs. 

*Aan het einde van de dag kun je op de markt écht je slag slaan. Kooplui willen van hun verse producten af en gooien ze in de uitverkoop. Groenten en fruit maar ook bijvoorbeeld vis, vlees en bloemen gaan voor een prikkie. Kijk wel even goed naar de houdbaarheid. Soms is die niet zo lang meer als je misschien gewend bent in de supermarkt.

*Producten die niet zo lang meer houdbaar zijn, maar wel echt goedkoop, kun je thuis invriezen. Gesneden fruit gaat in de vriezer voor door de yoghurt of een vers sapje. Wist je dat je veel groenten ook kunt invriezen? Sommige groenten, zoals bijvoorbeeld broccoli of bloemkool, moet je voor het invriezen even blancheren.

Van het geld dat je bespaard hebt door je weekboodschappen in te slaan op de markt, kun je dan weer een heerlijke all-in budget barbecue party organiseren met onze Budget Barbecue Menu’s. Voor de barbecue ben je niet op de markt maar bij budgetbarbecue het voordeligst uit. Als zoon van een geweldige inkoper op foodgebied (mijn Pa) kan ik dat met 100% zekerheid bevestigen.