Mediterrane Parelcouscous Salade

 Mediterrane Parelcouscous Salade

Mediterrane Parelcouscous Salade

Ondernemer Jelle presenteert de mediterrane barbecuesalade: Parel Couscous

Parelcouscous Barbecue Salade

Jelle: Ik ben dol op salades. S'morgens, s'middags of s'avonds. Zelfs midden in de nacht kun je me ervoor wakker maken. Mijn moeder maakte vroeger nog de ouderwetse botersla klaar met gesneden gekookte eitjes, augurken, zilveruitjes en vleestomaten. Dit alles overgoten met de slasaus van Calvé als dressing. Als ik hieraan terug denk is er toch wel veel veranderd op sla- en dressinggebied. Zelf eet ik tegenwoordig graag een Parel Couscous salade als barbecuebijgerecht

Is Parelcouscous gezond?

Wat is parelcouscous?  Parelcouscous is een graanproduct. Het wordt gemaakt van durumtarwe dat eerst gemalen wordt tot meel waar een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold en gezeefd tot er kleine balletjes overblijven die vervolgens gestoomd en gedroogd worden. Is parelcouscous gezond? Jazeker. Met één portie krijg je al heel wat belangrijke voedingsstoffen binnen. Er zitten bijvoorbeeld minder vetten, meer koolhydraten en meer natuurlijke eiwitten in dan in zilvervliesrijst. Lekker mager dus je kunt er lekker veel van eten. Misschien dat ik er daarom zo dol op ben haha.

Bijgerechten voor bij de barbecue

Met die heerlijke zomerse temperaturen van afgelopen weken is een Parel Couscous Salade ook heerlijk als vervanger van een broodmaaltijd. Zeer geschikt als lunch maar ook smakelijk als diner als je er lekker wat gegrillde kippenhaasjes onder mengt. En zeer zeker ook geschikt als bijgerecht voor bij de barbecue. Nog nooit parelcouscous gegeten? Dan is nu je kans. Je vindt deze salade terug in onze Mediterrane Salades Pakket, waar je tevens kennis kunt maken met onze Doperwten Salade en onze Pasta Salade. Hierover vertel ik in mijn volgende blogs meer. Dus ik zou zeggen: "Stay Tuned!"