Ben je een beginnende visgriller?

Ben je een beginnende visgriller?

Ben je een beginnende visgriller?

Less is More; makkelijke vis barbecue recepten

Ben je een échte barbecueliefhebber maar heb je weinig tot geen ervaring met het grillen van vis? Onderstaande visrecepten voor de barbecue zijn overheerlijk van smaak en lukken altijd. Bij deze visrecepten geldt: Less is More. De eenvoud bepaalt in deze de smaak van jouw visgerecht. Start to grill!

Zalm met Citroen en Kruiden van de barbecue

  • Maak de barbecue aan
  • Leg zalmfilets op een stuk aluminiumfolie.
  • Besprenkel de zalm met olijfolie en bestrooi met zout, peper, gehakte knoflook en verse kruiden zoals dille of tijm.
  • Leg dunne plakjes citroen bovenop de zalm.
  • Bak de zalm gedurende 10-15 minuten totdat ie gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  • Smullen maar!

Citroen Knoflook Garnalen van de barbecue

  • Marineer gepelde garnalen in een mengsel van olijfolie, vers geperst citroensap, gehakte knoflook, zout, peper en een snufje rode pepervlokken (optioneel).
  • Rijg de gemarineerde garnalen op spiesjes.
  • Verhit de barbecue op middelhoog vuur en grill de garnalenspiesjes gedurende 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze roze en gaar zijn.
  • Smullen maar!

Pangasiusfilet met Tomaten en Basilicum van de barbecue

  • Maak de barbecue aan.
  • Leg pangasiusfilets op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  • Bedek de vis met plakjes tomaat en verse basilicumblaadjes.
  • Bak de vis gedurende 15-20 minuten, totdat de vis gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.
  • Smullen maar!

Kabeljauw met Groenten van de barbecue

  • Snijd groenten zoals ui, paprika, courgette en wortel in grote stukken.
  • Bak de groenten tot ze zacht zijn in een aluminium bakje (indirect grillen) of rechtstreeks op de barbecue (direct grillen).
  • Kruid de filets met zout, peper, gedroogde kruiden zoals oregano en basilicum.
  • Grill de filets aan iedere kant 3 minuten totdat ie gaar is
  • Leg de warme kabeljauw met de warme groenten op je bordje
  • Smullen maar!

Chef Dennis: “Twee linkerhanden in de keuken of heel veel eters over de vloer? Ons Vis Barbecue Menu helpt jou uit de brand!