Zin in bier en worst?

Zin in bier en worst?

Zin in bier en worst?

Waarom vieren we het Oktoberfeest?

Heb je in de winkels de tiroler kostuums al gespot? Over enkele weken is het inderdaad weer tijd voor het jaarlijkse Oktoberfest. Maar wat is eigenlijk de oorsprong van het Oktoberfest? De geschiedenis van de oktoberfesten gaat terug tot 12 oktober 1810, toen de Beierse Kroonprins Ludwig en Prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen met elkaar in het huwelijksbootje stapten. De burgers van München mochten dit blijde 5-daags durende huwelijksfeest mee vieren op de velden voor de stadspoorten. Hier werd een paardenrace gehouden. Dit is uiteindelijk uitgemond tot het jaarlijks terugkerend volksfeest: OCTOBERFEST

Wat eet je op een oktoberfeest?

In navolging van München worden er in Duitsland en overal ter wereld Oktoberfeesten gehouden. Kenmerkend voor het Oktoberfeest zijn de bierpullen, biertafels, Lederhosen en Dirndls, de muziek en het eten. Elk jaar wordt tijdens het Oktoberfest ongeveer 7 miljoen liter bier gedronken, wat overeenkomt met de hoeveelheid water in 3 Olympische zwembaden. Zoetigheden, vleesgerechten, worst, knödels, pastagerechten, brood en desserts zoals apfelstrudel, je vindt het allemaal op het grootse Oktoberfeest. Het feest met gezelligheid, drank en eten. Een pint bier drinken op het Oktoberfeest is een kwestie van stijl! Tijdens het Oktoberfeest wordt bier uit een pul gedronken. Dit grote glas kan een liter bier bevatten en daarom zijn de wanden van het glas en vooral het handvat extra dik en stevig.Tijdens het Oktoberfest worden er meer dan 100.000 bierpullen (de zogeheten Mass) gestolen. Het is een zeer populair aandenken aan het bierfeest! In totaal worden er ongeveer 91 ossen, 383.000 worsten en 630.000 kippen gegeten. Daarnaast gaan er nog enkele tonnen kaasnoedels en zuurkool doorheen.

Oktoberfeest Barbecue Menu

Ook in Nederland is het oktoberfeest steeds meer een traditie aan het worden. Via de socials kun je in elke grote stad wel tickets kopen voor de vele bierfeesten in duitse stijl. Houd je nu helemaal niet van dat massale maar wel van bier drinken en worst eten? Organiseer dan zelf een mini oktoberfest voor je buurt, familie of vriendengroep. Teveel gedoe? Nee hoor. De muziek, de kleding, de drank en oktoberfeest barbecue regel je lekker makkelijk' online vanuit je luie stoel. Zien we je snel?