Wat ga jij eten op pakjesavond?

Wat ga jij eten op pakjesavond?

Wat ga jij eten op pakjesavond?

Victoria: "Ik ben dol op pakjesavond." 

Hoe vier jij Sinterklaas?

Victoria: Over een paar weken is het weer zover: Pakjesavond. Ik heb de datumprikker inmiddels al uitgezet binnen mijn gezin. Jarenlang heb ik geprobeerd ze zover te krijgen om een surpise te maken voor elkaar. Helaas is niet iedereen zo’n knutselfanaat als ikzelf ben. Maar als de rest daar geen interesse in heeft dan kan ik dat beter los laten en mezelf focussen op hetgeen wat ze wél doen. Ik ben inmiddels al blij als er een gedicht bij het cadeautje zit.

Hoe vier jij Pakjesavond?

Sinterklaas, wat is dat toch altijd een leuk kinderfeest. Hoezo kinderfeest? Ik vind het ook nog steeds erg leuk. Cadeautjes scoren en leuke gedichten bedenken. Weer lekker creatief aan de slag gaan. Ik heb altijd enorm veel lol met de voorbereidingen. Vroeger heb ik voor mijn kinderen weleens een heel lang touw door het huis en de tuin geleid dat ze moesten volgen. Zo kwamen ze dan uiteindelijk bij de zak met pakjes. Ook heb ik ze weleens een rebus voorgeschoteld. De oplossing was dan de surpriseplek. Zó spannend allemaal. Tegenwoordig doe ik vaak iets in de schoen voor mijn hond. Die laat ik dan zoeken, je moet tenslotte toch iets als de kinderen de sinterklaasgrappen van Mam zat zijn haha.

Smullen van een sinterklaas gourmet

"Mijn kids zijn inmiddels 20 plus maar ik probeer, zoals je wel al gemerkt hebt, het Sinterklaasfeest nog steeds in ere te houden. Meestal beginnen we pakjesavond met een heerlijke sinterklaas gourmet. Daar komt mijn kroost echt wel voor naar huis. Als een soort van testpanel keuren we dan de gourmetpakketten. We genieten van de diverse nieuwe én vertrouwde smaken die het A-Z Gourmet Menu (mijn favoriet) te bieden heeft. Een minihamburger, slavink of speklapje mag in mijn ogen bij een gourmet niet ontbreken. Ieder jaar is dit weer een hoogtepunt in huize Willems. Daarna gaan we knus bij de haard zitten en pakken we lekker uit. Zowel letterlijk als figuurlijk. Pyjama’s, sokken, tassen, bordspelen, boeken, chocoladeletters en andere leuke cadeautjes toveren een lach op ieders gezicht. Maar het mooiste moet dan nog komen. 'En wat is dat dan?'

Sinterklaasstress

Als kers op de taart nuttigen we op het eind van de avond nog een heerlijk, maar dan ook écht overheerlijk, worstenbroodje van de 'echte bakker'. Dit is een traditie van mijn schoonfamilie. Dat maakt uiteindelijk de perfecte afsluiter van een gezellige avond. Daarna gaat iedereen moe maar voldaan huiswaarts. En dan begint, voor mij, het grote nagenieten. De kinderen zijn inmiddels weg en manlief gaat naar bed. Dat terwijl ik lekker nog even onderuitgezakt op de bank, met mijn zojuist nieuw gekregen pantoffels aan mijn voeten, televisie kijk. Terwijl de NOS het laatste nieuws brengt, breek ik die heerlijke, langverwachte chocoladeletter aan. Jammie. Genietend van deze zoetigheid rent de hond met volle snelheid door de huiskamer heen en weer. Zij is tussen alle proppen kleurig sinterklaaspapier naarstig op zoek naar wat gevallen pepernoten of doppinda’s. Mijn geluk kan dan even niet op. Het nagenieten van het Sinterklaasfeest is voor mij altijd het allerleukst. Dus ik zou zeggen: "Succes iedereen met de komende sinterklaasstress en vergeet vooral niet te (na)genieten haha!"