Wat eet jij met Halloween?

Wat eet jij met Halloween?

Wat eet jij met Halloween?

Hoe ga jij Halloween vieren dit jaar?

Het is alweer bijna 31 oktober en dat betekent; Halloween! Afgelopen weekend is er al veel gegriezeld. Maar het kan nog steeds. Naast griezelen wil je natuurlijk ook iets griezeligs eten. Onze Winter Barbecue Menu of ons Herfst Barbecue Menu samen met  jouw creativiteit bieden in deze uitkomst.

Waar komt Halloween eigenlijk vandaan?

Dit griezelige feest, wat vooral in Amerika en Engeland wordt gevierd, is ook in Nederland steeds populairder aan het worden. Het is voornamelijk een feest voor kinderen en jongeren geworden. Vroeger stond het bekend als “(All) Hallows’ Eve”, vertaald naar het Nederlands; Allerheiligenavond. Een feest van de Christenen om de doden te gedenken. Dit feest verhuisde mee met de Engelsen die naar Amerika vertrokken en is uiteindelijk de naam Halloween gaan dragen.

Hoe vier je Halloween?

Ook in Nederland wordt het nu steeds meer gevierd. Ik heb al een aantal uitgebreid versierde huizen gespot. In sommige woonwijken vindt ook het bekende ‘Trick or Treat’ plaats waarbij kinderen verkleed over straat gaan en bij buurtbewoners aanbellen voor snoep. Geef je geen snoep? Dan staat daar kattenkwaad tegenover. Naast Trick or Treat kun je natuurlijk genoeg andere griezelige dingen ondernemen.

Halloween activiteiten

Houd bijvoorbeeld een filmavondje met alleen maar enge griezelfilms. Of speel een spannend bordspel bij kaarslicht. Ook is het leuk om samen met de kids een lampion te maken van een pompoen. Of om een wedstrijd te houden wie zich het meest griezelig kan verkleden. En gruwelijk lekkere griezelhapjes van de barbecue mogen natuurlijk niet ontbreken.

Halloween griezeltips

Haal bij de Action of feestwinkel Solow wat nepspinnen in verschillende groottes en plaats deze op de vleesschalen en op de bijgerechten. Of verander een barbecueworst met wat rode saus in een bloedende vinger. Van een livarhammetje en rode saus kun je een bloedend hart maken. Van de gesneden stokbroodschijfjes mini-spookjes. Met wat creativiteit kom je een heel eind en wordt jouw Halloween feest een griezelbarbecue om je vingers letterlijk bij op te eten haha ha.