Vier de nazomer met een barbecue van A-Z

Vier de nazomer met een barbecue van A-Z

Vier de nazomer met een barbecue van A-Z

Hore organiseer je een barbecue in September?

Het einde van de zomer nadert, het begint weer iets vaker te regenen en de kinderen moeten (bijna) weer naar school. Maar dat betekent niet dat we geen zomerse dingen meer kunnen doen. Er komen hopelijk nog heel wat zomerse avonden aan, waar we nog heerlijk van kunnen genieten. Misschien niet meer in korte broek en op slippers, maar ook met een lekker vestje bij de gloeiende barbecue is het goed vertoeven. Hier enkele A-Z tips voor een geweldige nazomer barbecue:

Besef je dat het niet meer 30 graden is

Helaas, de 30 graden wordt deze nazomer (bijna) niet meer aangetikt. Maar dat betekent niet dat je niet meer kunt gaan barbecueën! Trek je lekker warm aan en leg wat dekentjes klaar. Zorg ervoor dat je gasten uit de wind zitten en trek wat extra truien van zolder. Zodra ze beginnen te bibberen is je barbecue al snel niet leuk meer.

Heb een back-up plan voor als het gaat regenen

Een kleine regenbui is helemaal niet erg als je aan het grillen bent. Maar dan moet je wel voor een droge zit- en grillplek zorgen. Zet een partytent op om lekker onder te zitten. Het getik van de regen op de tent geeft ook een leuke sfeer! Wordt het nou echt te nat, dan kan je altijd nog naar binnen verhuizen. 

Zorg voor licht

Hoe verder we de herfst naderen, hoe minder lang het licht is. Zet de tuin vol met leuke fakkels, kaarsjes en lampions om een fijne gezellige sfeer te creëren. Ook een mooie vuurkorf doet het altijd goed en houdt jong én oud later op de avond heerlijk warm.

Zorg voor een goed humeur

Mocht de zon niet schijnen op jouw nazomer-party zorg er dan voor dat jij als gastvrouw/-heer het zonnetje in huis bent door goedgehumeurd het feest in goede banen te leiden. Draai bijvoorbeeld leuke zomerhits en schenk geregeld wijn bij.

Houd de feestruimte lekker klein

Kruip lekker dicht tegen elkaar aan onder het genot van een lekkere glühwein of warme chocolademelk. Lichaamswarmte in combinatie met warme dranken en een gloeiende barbecue zal ervoor zorgen dat jullie tot in de late uurtjes kunnen nazomeren.

Vakantieherinneringen ophalen bij een barbecue

Plaats een beamer in je tuin en deel je vakantiebelevenissen met je gasten. Zonder censuur uiteraard:) Mooi herinneringen delen verwarmt je hart!