Verjaardagsjubileum vieren met een barbecue

Verjaardagsjubileum vieren met een barbecue

Verjaardagsjubileum vieren met een barbecue

Verjaardagsjubileum vieren met een barbecue

Vandaag is een speciale dag. We vieren de verjaardag van mijn man (60 j.) en mijn dochter (22 j.) De weergoden zijn ons vandaag goed gezind en dat doet mijn humeur als gastvrouw goed. Tegen 15.00 uur komt mijn zoon al binnenvallen samen met zijn vriendin. Haar broer, een goede vriend van mijn zoon, met zijn vriendin volgen. “Heey Mam, zijn we te vroeg, is er al vlaai?” “De ballonnen hebben we!” roept mijn zoon luid als altijd terwijl de andere jongelui een tas van de HEMA omkeren boven de keukentafel. “Goed gezorgd jongen...en ja, ik ben al naar de bakker geweest", antwoord ik en ga samen met de jeugd aan de slag om onze tuin, naast de vlaggenslingers die ik gisteren al heb opgehangen, nog feestelijker te maken. Eerst blazen dus. Dan is er tijd voor vlaai!

Feest vieren op Limburgse wijze

Zo vliegt de tijd om. Een uurtje later dienen de 1ste party-gangers zich aan: Het feestduo Hurricane. Ze verkennen allereerst het feestterrein voordat ze aan de slag gaan. Nadat de optreedplek goed is gekeurd, gaan ze aan de slag: opbouwen en omkleden. Even later verschijnen ze uitgedost in glittertenu op de bühne en klinken de eerste klanken. De tuin is inmiddels al volgelopen met diverse gasten, allen gekleed in een fleurig zomers tenu. Van korte broek tot minirok. We beginnen volgens een goede Limburgse traditie uiteraard met koffie en vlaai, voordat we ons aan het bier en de wijn wagen. De sfeer zit er al snel goed in en mijn man en dochter, met inmiddels allebei een verjaardagskroon op hun hoofd, worden toegezongen door de band. Lang zullen ze leven…lang zullen ze leven! Iedereen klapt en zingt mee uit volle borst en er volgt al snel een dolle polonaise door de tuin.

Zomers barbecuebuffet

Al dat dansen, springen en zingen maakt hongerig dus als mijn man door de microfoon aankondigt  door AANVALLUHHH te roepen dat de hamburgers bruin zijn, klinkt er een luid gejoel op uit de tuin en verplaatst het feestgedruis zich naar het barbecuebuffet. Daar liggen de kipfilets, worsten, satéstokjes, kaaswraps en visjes te dampen in de zilver gekleurde au bain-marie's. Alles op deskundige wijze bereid door één van onze beste meestergrillers, zo niet dé beste. Er wordt volop gesmuld van al de BBQ-heerlijkheden waarna de drank weer rijkelijk vloeit. Jong en oud (zowel mens als hond) genieten van een heerlijke zomerse avond met lekkere grillspecialiteiten en van elkaars gezelschap. Al geldt dat laatste nog steeds niet voor beide viervoeters haha. Sommigen feestgangers wagen zelfs nog een dansje of pakken de microfoon ter hand om hun stem te laten galmen over het feestterrein. Hilariteit alom.

Tuinfeest organiseren

Als het donker wordt en de kaarsjes en lichtjes de tuin veranderen in een sprookjesachtige setting dwalen mijn gedachtes even af naar de mensen die ik vandaag mis: mijn ouders en schoonouders. Wat zouden ze van dit feest genoten hebben. Hopelijk hebben ze er 'daarboven' toch iets van meegekregen. De muziek stond op het laatst wel zóóó hard, dat MOET wel gelukt zijn! Al met al kijk ik terug op een geslaagd tuinfeest. Bedankttttt voor de gezelligheid iedereen. Dat we nog maar vaak het glas mogen heffen samen…PROOST!