Nieuwjaarsborrel organiseren voor je vereniging

Nieuwjaarsborrel organiseren voor je vereniging

Nieuwjaarsborrel organiseren voor je vereniging

Vic(toria) heeft een nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel organiseren

“Vic…wil je ook een wafel met slagroom bij je bubbeltje?” In mijn rechterhand houd ik een goed gevuld champagneglas vast terwijl ik met mijn linkerhand het servet waarop de zoetigheid ligt te pronken, aanneem van een behulpzaam collega-koorlid. De nieuwjaarsborrel van mijn koor Hoor’s is gezellig en druk bezocht. Iedereen is aanwezig om elkaar het beste te wensen voor 2024.

Proosten op het nieuwe jaar

“Nog niet drinken a.u.b., eerst even een groepsfoto maken voor de Socials en de website”. Een van de bestuursleden delegeert ons al roepend richting de rechterhoek van onze oefenruimte. Daar staat een mooie hoge plantenbak die kan dienen als achtergrond. Kledingvoorschrift voor de fotoshoot: Zwart als basis met een rode, roze of paarse 'touch'. Dat is als ik zo om me heen kijk, goed gelukt. Nu de foto nog. “Say cheese”, roept onze huisfotograaf. Al lachend en proostend heffen we het glas en op het moment suprême wordt er deskundig geklikt, geklikt en nog eens geklikt.

Winterbarbecueën met een grote groep

Of de foto’s mooi zijn geworden van het toastmoment? Natuurlijk. We zijn allemaal blijven plakken (figuurlijk én letterlijk) en onze dirigente van slechts 27 lentes jong staat op alle foto's temidden van haar leerlingen, te stralen als een heuse koningin. Wij hebben geluk met deze jonge meid. Ze is creatief, kundig en weet een groep van 35 vrouwen van middelbare leeftijd goed in toom te houden. En dat is zeker een kunst. Het is op de maandagavond soms net een kippenhok. We kletsen er met zijn allen lustig op los. Vóór aanvang van de repetitie, in de pauze en ná afloop van de oefensessie. Maar als er gewerkt moet worden, wordt er gewerkt. De mooiste avond van de week: de koorrepetitie. Naast zingen worden er leuke uitjes georganiseerd en houden we van lekker samen bourgondisch genieten. Een grote groep winter barbecue, grote groep gourmet of chique groepsdiner, daarop zeggen wij als koor geen "nee". Kom je ook meezingen én mee plezier maken? Tot snel!