Lekker makkelijk thuis dineren met Valentijn

Lekker makkelijk thuis dineren met Valentijn

Lekker makkelijk thuis dineren met Valentijn

De dag van de liefde

Love it or hate it … Valentijnsdag komt er weer aan, de dag van de liefde. Heb jij een geheime Valentijn of wil je gewoon lekker je partner verwennen met diens lievelingsgerechten? Wij bieden tal van mogelijkheden om jouw Valentijn thuis in het zonnetje te zetten. Verander op valentijnsdag voor één dag in een chefkok en verras jouw geliefde met bijvoorbeeld onze seizoensbox (NIEUW), gourmet of barbecue. Jij geniet samen met je liefje terwijl overheerlijke smaken jullie tong en hart strelen.

Wereldwijd de liefde vieren

Wij Nederlanders overladen elkaar op Valentijn met lieve woorden en cadeautjes of bereiden thuis een romantisch valentijnsdiner. Hoe vieren ze deze speciale dag in februari eigenlijk in de rest van de wereld? Hieronder zetten we de 10 meest verrassende weetjes over Valentijn op een rij:

*Valentijnsdag wordt ieder jaar gevierd op 14 februari. Deze dag is een feestdag in veel landen over de gehele wereld, hoewel het in de meeste landen een gewone werkdag blijft. Het is de op één na meest gevierde dag ter wereld (na Nieuwjaarsdag).

*In Maleisië, Iran, Rusland, Saudi-Arabië, Indonesië en Pakistan is Valentijnsdag verboden. Valentijn vieren met bloemen, chocolaatjes of een glas wijn, kan zware straffen opleveren.

*In Japan geven vrouwen op valentijnsdag chocolaatjes cadeau aan hun geliefde, aan vrienden en mannelijke collega’s. Mannen daarentegen geven een cadeautje aan hun geliefde of vriendin op 14 maart, de dag die gekend staat als Witte Dag. Typische geschenken zijn witte chocolaatjes, lingerie en juwelen.

*Voor de Argentijnen is één dag niet genoeg. Zij trekken een hele week uit om Valentijn te vieren. Daarenboven reserveren ze in juli nog eens zeven dagen om de ‘week van de romantiek’ te vieren.
Op valentijnsdag worden doorgaans geen wenskaarten uitgewisseld. Kerstmis is daarvoor een meer geschikte periode.

*Leraren ontvangen de meeste valentijnskaarten.

*Bijna ¾ van de mannen vindt  een boeket bloemen het ideale valentijnscadeau.

*Huisdieren kunnen ook jouw Valentijn zijn. Van alle mensen die een huisdier hebben, voorzien ongeveer 3 procent een valentijnscadeau voor hun huisdier.

*Een valentijnsgeschenk wordt het meest gekocht door vrouwen (zelfs voor henzelf)

*Het meest fantastische liefdesgeschenk is de Taj Mahal in India. Het werd gebouwd door Mughal Keizer Shahjahan als aandenken aan zijn vrouw.

 

Wil je jouw geliefde(en jezelf☺) verrassen met een origineel valentijnskado in de vorm van een barbecue, gourmet of  all-in thuisdiner? Wij helpen mee!