Kunstig eten

Kunstig eten

Kunstig eten

Tijd voor kunst

Elke kunstliefhebber weet dat vele schilders beroemd staan om het afbeelden van etende mensen. Ook wij maken tegenwoordig heel wat foto’s van onze bereide maaltijd en ons gezellig samenzijn. Deze tonen we dan op Instagram. Eten moeten we allemaal maar dat de sociale functie tegenwoordig de hoofdtoon voert is niet te ontkennen. Een Binnen Barbecue met vrienden of een gezellige Gourmet met familie is niemand vreemd. Toch ook vroeger werd er uitbundig gegeten en gedronken.

De Aardappeleters, Vincent van Gogh 1880

Dit schilderij beeldt een Brabantse boerenfamilie uit aan tafel. Ze eten een eenvoudige avondmaaltijd bestaande uit o.a. aardappels die ze overdag gerooid hebben van het land. Het is een donker schilderij en met de moeilijke compositie wil van Gogh laten zien dat hij op weg is een goede figuurschilder te worden. Tevens wil hij de sfeer en primitiviteit van het harde boerenleven weergeven. (van Gogh Museum Amsterdam)

Het Huishouden van Jan Steen, 1668

Dit schilderij(zie afbeelding) laat een losbandig gezin zien dat geniet van spijs, drank en muziek. Het plezier spat van het doek af. Ook toen wisten ze te genieten van lekkere gerechten zoals wij tegenwoordig smullen van  bijvoorbeeld de Binnen Barbecue in de donkere najaars maanden. De boodschap van dit schilderij: Wat moet er nog van de kinderen terecht komen als de ouders een dergelijk voorbeeld geven? Een typisch voorbeeld van een werk van Jan Steen, voorzien van een vette knipoog (Rijksmuseum Amsterdam)

Het Melkmeisje, Johannes Vermeer 1685 

Dit schilderij laat een alledaagse taak zien van een dienstmeid die melk uitschenkt in een aardewerken kom. Een niet een geheel onbelangrijke taak. Het bereiden van voedsel was binnen elk huishouden vroeger en nog steeds een verantwoordelijke taak. Vandaar dat Vermeer waarschijnlijk het melkmeisje heeft afgebeeld in een bijna koninklijke houding en in het volle daglicht. De serene waardigheid en gezichtsuitdrukking waarmee de dienstmeid melk uitschenkt geeft haar bijna de status van een ware heldin. (Rijksmuseum Amsterdam)

Het Laatste Avondmaal,  Leonardo da Vinci 1495-1498

Deze religieuze muurschildering in een kerk in Milaan laat een prachtige weergave zien van Jezus met zijn apostelen die allemaal aan een lange tafel zitten te eten. Er heerst duidelijk onrust aan tafel. De spanning, verontwaardiging en verbazing is van de gezichten af te lezen. De onrust is goed te verklaren. Tijdens het laatste avondmaal vertelt Jezus aan zijn decipelen dat één van hen Hem zal verraden, wat uiteindelijk tot zijn dood leidt. 

Conclusie

Eten is zoveel meer dan alleen maar magen vullen. Eten is liefde verspreiden én een belangrijke sociale interactie. Ook anno 2021 zijn wij met onze barbecue en gourmetservice met dit gegeven in de weer. Bij ons is de klant koning. Wij voorzien jou en de jouwen met ♥ van de heerlijkste gerechten. Zien we je snel?

 

 

 

 

 

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service