Kerstdrukte in de supermarkt vermijden doe je zo

Kerstdrukte in de supermarkt vermijden doe je zo

Kerstdrukte in de supermarkt vermijden doe je zo

Vic(toria) doet kerstinkopen

Winter Barbecue is uitermate geschikt voor 2e Kerstdag

Vanmiddag heb ik kerst inkopen gedaan bij AH. Het is nog 2 volle dagen tot kerstavond, dus het werd nu écht tijd om te gaan inslaan. Op 2e kerstdag gaan we namelijk samen tafelen bij ons thuis met wat familieleden: we gaan winterbarbecueën. Voor die dag heb ik dus weinig nodig. Naast wat glühwein en wat bier regelt A-Z Barbecue Service de rest. De bestelling is inmiddels geplaatst. Daar heb ik geen omkijken meer naar. Kerstavond en 1ste kerstdag wil ik graag zelf wat kokkerellen. Dan is boodschappen doen (helaas) een 'must'.

Inkopen doen voor de feestdagen

Met frisse tegenzin ben ik dus vanmiddag naar de AH gegaan. De parkeerplaats stond bomvol auto's. Ik zag de bui al hangen. Dit wordt dringen geblazen. Gelukkig had ik op de valreep het laatste winkelwagentje te pakken. Ik kon meteen aan de slag. Van rechts kwam echter een dametje op leeftijd op me afgelopen met in haar rechterhand een 1 eurostuk. "Kunt u wisselen?", vroeg ze beleefd doch dringend. "Voor een winkelwagentje in 2 x 0,50?" Welk winkelwagentje? Ik had de laatste. Ik knikte vastberaden van 'nee' en liep gehaast door naar binnen. Geen mooie kerstgedachte zo vlak voor de feestdagen. Boodschappen doen haalt, zoals je leest, het slechtste in mij naar boven. Inkopen doen voor de feestdagen is nog een graadje erger. Een crime. Ieder jaar weer roep ik rond eind oktober: 'Voor mij dit jaar geen Kerst!' Maar uiteindelijk zwicht ik dan toch weer voor... ja, waarvoor eigenlijk? Voor de gezelligheid? Toen ik vanmiddag zo om me heen keek, zag ik weinig wat daarmee te maken had. Iedereen was gehaast en probeerde zo snel mogelijk met een auto vol boodschappen huiswaarts te keren. waar over een paar dagen het kerstfeest los barst. Voor de gezelligheid én praktische hulp, had ik mijn dochter meegenomen naar de supermarkt. Dat scheelde veel gedoe. Zij liep stoïcijns met een zelfscanner door de overvolle AH winkelpaden. Ik hoefde alleen maar te roepen: "4 pasteibakjes, 2 bakjes champignons, 4 flessen cola etc." Na dik 1,5 uur van achter naar voren de AH te hebben doorkruist, arriveerden we bij de zelfscankassa. Het zat er weer op. De buit was binnen.

Vermijd kerststress; Kerst is leuk

Ernstig gestrest door de enorme drukte van de haastige en graaiende winkelende mensen, liep ik samen met mijn dochter naar de uitgang. Daar verdween gelukkig mijn stressgevoel als sneeuw voor de zon. Mooie kerststukjes straalden me tegemoet. Mijn oog viel echter op een bosje rode bessentakken. Ze stonden verdekt opgesteld in een viezige plastic emmer in de hoek van de bloemenkraam. Precies zulke had ik nodig voor mijn kerstversieringen in en rondom huis. Blij dat ik nu, naast mijn boodschappen, óók mijn versieringen op een rij had, reden we uiteindelijk met een fijn gevoel naar huis. Thuis ging ik meteen aan de slag mijn kerstgroen op te fleuren met die rode bessentakken. Ik ben blij met het eindresultaat. Mijn versieringen zijn echt mooi geworden. Dat is nu het leuke aan Kerstmis. De kerst voorbereidingen kosten nogal wat tijd, maar uiteindelijk kun je gaan genieten. Fijne kerstdagen iedereen!.