Hoe organiseer je een zomers kinderfeestje?

Hoe organiseer je een zomers kinderfeestje?

Hoe organiseer je een zomers kinderfeestje?

Is jouw kind in de zomervakantie jarig en wil je zijn of haar kinderfeestje onvergetelijk maken? Vraag dan eens of je kind zin heeft om te gaan BBQ-en. Succes gegarandeerd. Als vader (en bbq-expert) weet ik uit eigen ervaring dat kinderen graag uitgedaagd worden en lekker bezig willen zijn. Nu kan dat uiteraard ook met een barbecuefeestje. Ga eerst lekker spetteren met water. Haal wat waterballonnen, waterpistools en eventueel een opblaasbaar zwembadje bij de Action. Of ga bijvoorbeeld flesvoetballen. Moe gespeeld kunnen ze dan rond etenstijd creatief aan de gang met de barbecue. Hieronder doe ik enkele barbecue-ideetjes uit de doeken zodat jouw barbecue kinderfeest onvergetelijk zal worden én ‘lekker makkelijk’.

Grillstengels

Voor deze lekkere barbecuesnaaier heb je niets anders nodig dan gewone grillworsten. Snijd deze in de lengte in vier kwarten, waardoor je driekantige staven krijgt. Deze kun je eventueel insmeren met kruidenboter en daarna grillen.

Kraaienpootjes

Snijd wat frikandellen of knakworstjes worsten in stukjes. Deze stukjes worden op de kop kruislinks ingesneden waarna ze kort worden gegrilld. Het vlees krult naar buiten en vormt zo een ‘kraaienpootje’.

Knikkers

Kruid gewoon half om half gehakt en kneed er kleine gehaktballetjes oftewel 'knikkers' van. De balletjes kunnen aan een satépen worden gestoken en zo geroosterd.

Engelse drop 

Rijg de vrolijk gekleurde dropjes aan een houten spiesje en grillen maar. (Niet te lang, verbrande drop is niet lekker) Deze feestelijk gekleurde en mierzoete heerlijkheid zal zeker in de smaak vallen bij de kinderen.

Wentelteefjes

Maak op de ouderwetse manier wentelteefjes van wit brood. Dit doe je door een sneetje brood door een mengsel van kaneel en eieren te halen en deze te bakken in boter. Daarna bestrooi je ze met wat suiker. Snijd dan de plakken na afkoeling in vierkante blokjes. Steek deze blokjes om en om aan een satéprikker met verschillende soorten fruit. Verwarm ze boven een vel aluminiumfolie tegen het einde van de barbecue. Het vuur is dan minder warm en de spiesjes vormen een heerlijk toetje.

Gezichtjesworst

Deze boterhamworstvariant is met verschillende figuurtjes verkrijgbaar. Het is een product waarvan je door jouw slager heel gemakkelijk plakken kunt laten snijden. Een halve centimeter dik is voldoende. De worst is uiteraard gaar en kan om en op de barbecue opgewarmd worden. Een lekkernij waar ieder kind vrolijk van wordt. 

We want S'Mores

S'Mores is een traditionele barbecue snack en heel erg populair bij kinderen in de Verenigde Staten en Canada. Je hebt twee knapperige krackers nodig, een koetjesreep en een marshmallow. Grill de marshmallow boven de barbecue (NIET óp de barbecue) en klem de hete lekkernij tussen de twee biscuitjes waarop je het reepje chocolade hebt gelegd. De hete marshmallow laat de chocolade smelten en dan is het smullen geblazen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Want deze lekkernij kan behoorlijk heet zijn wanneer deze rechtstreeks van het vuur komt.

TIP: Verdeel de kinderen in kleine groepjes en laat ze elke 15 minuten wisselen van activiteit. Kinderen zijn snel afgeleid en verveeld en zo houd je het barbecueën boeiend.