Hoe organiseer je een themabarbecue?

Hoe organiseer je een themabarbecue?

Hoe organiseer je een themabarbecue?

Country barbecue

Een themabarbecue stelt nooit teleur. Neem als 1ste bijvoorbeeld de countrybarbecue. Houd een klassiek decor aan en maak het eigen. Denk daarbij aan een picknick geïnspireerd decor, zoals geruite tafelkleden, mason potten, madelief bloemen en lantaarnlichtjes. Extra tip: Leg een aantal comfortabele kussens en dekens op een aantal plekken in je tuin. Dat geeft net die warme touch.

Western barbecue

Geef je barbecue een Western uitstraling geïnspireerd door de Texas barbecue. Hoe? Gebruik Western borden, hooi, cactus planten en een schuurachtig decor om de feestsetting compleet te maken. Gebruik in alles dan ook zoveel mogelijk de kleuren rood, bruin en beige. En, voor wie durft, begroet je gasten met cowboyhoeden en bandana’s. Sfeer gegarandeerd!

Speciaal bier barbecue

Wat is er beter samen dan barbecueën en bier drinken? Juist, niet veel. Maak er daarom een waar bierfeest van! Koop verschillende speciaalbieren en laat je gasten die beoordelen op een formuliertje. Denk ook aan mooie bierglazen en zorg dat je iets weet te vertellen over de bieren. Dat maakt het helemaal compleet. Extra tip: vergeet niet een grote karaf water op tafel te zetten. Daar heb je de volgende dag wellicht profijt van.

Bioscoop barbecue

Lekker een film kijken met vrienden en ondertussen genieten van al het lekkers op de barbecue, wie wil dat nu niet? Organiseer een bioscoopavond met een barbecue. Zet je favoriete films op en je bent verzekerd van een leuke avond. Vergeet niet een paar filmposters op te hangen, popcornzakken te serveren, comfortabele stoelen neer te zetten, snoepdozen te kopen en voor een paar dekens te zorgen.

Game barbecue

Een beetje dynamiek in de avond is wel zo fijn. Leg daarom badmintonrackets, tennisrackets, een voetbal en frisbees op je gazon. Ook leuk: een tafeltennistafel. Organiseer een klein toernooitje en laat de verliezer de het vlees grillen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je gasten lekker bezig zijn. Vergeet trouwens ook niet de verlichting, zodat je tot laat in de avond door kunt spelen!