Hoe ga jij die tropische hitte te lijf?

Hoe ga jij die tropische hitte te lijf?

Hoe ga jij die tropische hitte te lijf?

Tropische hitte voorspeld; tijd voor de barbecue

De weermannen voorspellen komende dagen tropische hitte met temperaturen van 30 graden of meer. Zelfs de 40 graden zou aangetikt kunnen worden. Hoge temperaturen liggen dus in het verschiet. Hoe zorg je ervoor dat je deze dagen ondanks de hitte toch geniet?

Tropische barbecueén met oma

In mijn kindertijd kwam mijn oma iedere donderdag op vrijdagnacht bij ons logeren. Heel gezellig en zo vanzelfsprekend. Er was nog tijd voor oma. Mijn moeder speelde dan voor kapper en draaide oma’s grijze lokken in met krulspelden, waarna ze met dat gekke hoofd onder de droogkamp verdween. Een half uurtje later kwam oma dan zo rood als een kreeft onder de kap vandaan en begon het grote 'uitpakken'. Ik heb er altijd met verbijstering naar staan kijken hoe dat slappe grijze haar veranderde in mooie zilveren golfjes die oma's lieve gerimpelde gezicht weer lieten stralen. “Nog even opkammen en wat versteviging erin doen “, hoor ik mijn moeder nog zeggen terwijl ze een zwarte kam met ijzeren uiteinde secuur door de verse krulletjes haalde van haar geliefde moeder. Daarna werd oma naar de tuin verbannen waar ze plaats nam in een van de tuinstoelen met van die gebloemde bruin-oranje stoelkussens. Tijdens tropische dagen deed ze haar middagdutje in de schaduw van de enige boom van onze tuin. Ze hadden toen nog niet het gemak van een (mobiele)airco maar het koude water uit de tuinslang hield mijn oma's voeten en hoofd koel. Zo'n warme dag werd dan afgesloten met een tropisch grillhapje. Wat frikandellen en wat kipfilets werden uit de vriezer getrokken en mijn vader (geëmancipeerd als hij was voor de jaren zeventig) maakte altijd een fruitsalade waarvan de banaan-, appel- en peerstukjes tegen de tijd van verorbering al lichtelijk bruin waren verkleurd. Dat mocht de pret niet drukken. Samen genoten we van deze eenvoudige tropische barbecue totdat het te kil werd buiten en oma naar binnen werd gedelegeerd met ons kinderen als gevolg.

Genieten van een kant en klare tropische barbecuemaaltijd

Waar is de tijd voor elkaar gebleven? Iedereen heeft het tegenwoordig (te) druk met werk, kinderen, sporten, hobby's en Social media. Tegenwoordig moeten we echt tijd voor elkaar maken. Als we iets te vieren hebben wordt dit daarom vaak genoeg uitbesteed. Groot gelijk. Je bent al druk genoeg met werken én zorgen. Middels onze barbecueservice kun je elke dag SAMEN onbezorgd genieten van een (tropische)barbecue. Je hoeft in jouw kostbare vrije tijd geen drukke klamme supermarkten meer af te struinen op zoek naar lekkere barbecueprodukten of uren in de keuken door te brengen met de afwas. Wij zijn er voor jou tijdens deze tropische zomerdagen. Geniet van de hitte én van elkaar. SEE YOU!