Barbecue met Pasen: lekker lentegrillen!

Barbecue met Pasen: lekker lentegrillen!

Barbecue met Pasen: lekker lentegrillen!

Vic(toria) verheugt zich op de lente én Pasen

Moeder Natuur trakteert op barbecueweer

Vind je het ook zo lekker dat het s’morgens alweer licht is als je je bed uitrolt en je s’avonds niet meer in het donker thuiskomt van je werk? Anders ik wel! Aan alles voel je dat de lente in de lucht hangt. Deze week voorspellen de meteorologen zelfs 16 graden aan het eind van de week… wat een  prachtige traktatie van Moeder Natuur.

Paasbrunch

Nu we Valentijnsdag achter de rug hebben, gaan we langzaam richting de paasdagen. Weet jij al wat je met Pasen op tafel zet? Ik ga traditioneel 1ste Paasdag met mijn familie thuis brunchen. Diverse minibroodjes, lekkere vleeswaren en natuurlijk gekookte eieren sieren rond twaalven in de middag/morgen onze Paastafel.  Als kers op de taart maak ik of iemand uit mijn familie, nog een niet te versmaden kippasteitje, zoals wijlen mijn vader vroeger deed. Voordat we vroeger bij mijn ouders met Pasen aan tafel gingen, zochten de kinderen van mijn zus, broer en mij naar de door hun opa verstopte chocolade eieren in mijn ouders tuin(tje). Mams zorgde dat binnen de tafel netjes gedekt was zodat de kleinkinderen (en wij) na het zoeken van de eieren, meteen konden aanvallen. Zo gewoon toen voor ons…nú een prachtige dierbare herinnering.

Paasbarbecue

Als de temperaturen lenteachtig zijn met Pasen dan maken we 2e Paasdag uiteraard de barbecue aan om te lentegrillen. Als een soort van testpanel proeft mijn gezin de nieuwe barbecuemenu’s, die door onze chef-koks gedurende de wintermaanden met zorg zijn samengesteld. Mochten er nog productklachten zijn dan kunnen deze nog worden bijgesteld voordat het barbecueseizoen van start gaat haha ha. Gourmetten met Pasen of thuis genieten van een luxe Paasdiner kan natuurlijk ook. Dat kan ons bedrijf lekker makkelijk voor je regelen! Inmiddels is A-Z méér dan alleen barbecue. Maar een lentebarbecue met Pasen is toch wel favoriet bij mijn gezin. Dus laat dat zonnetje maar komen. Wij zitten er klaar voor!