Zomervakantie vier je lekker samen met een barbecue

Zomervakantie vier je lekker samen met een barbecue

Zomervakantie vier je lekker samen met een barbecue

Zomervakantie vieren op de camping

“Kan ik die groene tas alvast in de camper zetten?” Mijn man wijst met zijn vinger naar mijn nieuwe jute strandtas die ik last-minute nog op de kop heb kunnen tikken bij de HEMA. Zo een heerlijke grote tas waar je alles achteloos in kunt proppen, is bij een strandvakantie onmisbaar. “Nee, nee antwoord ik...mijn boeken moeten er nog in”. Terwijl ik op mijn ontplofte keukentafel zoek naar mijn stapeltje boeken is manlief alweer verdwenen naar buiten. Met mijn nieuwe strandtas. Zónder boeken.

Ik ga op vakantie en neem mee: "leesvoer én de barbecue"

Inpakken doe ik het liefst alleen. Geen gezeur aan mijn hoofd maar lekker doorpakken. Toen we nog samen als gezin op vakantie gingen naar de camping in Frankrijk, werd onze bagageruimte volgeladen met koffers met kleren, tassen vol badlakens, luchtbedden, bordspelletjes etc. Boven op de imperial zat nog een groot dakkoffer bevestigd, waarin alles verdween wat we dachten nog meer nodig te hebben tijdens onze drie weken durende (grote) vakantie: uiteraard een BARBECUE, stretchers en parasols voor op het strand, een kinderstep, skateboard, skeelers, badmintonset etc. Inpakken vandaag de dag is een stuk relaxter: geen rondrennende kinderen (en vriendjes) die als stoorzenders mijn inpakwerk vertragen en nu gelukkig ook laadruimte in overvloed met onze luxe camper. 

BBQ-en op je vakantieadres

“Kunnen we bijna gaan lieverd? Ik ben al klaar.” Mijn man loopt enigszins gejaagd door het huis en controleert of alle ramen dicht zijn. “Ik ben ook klaar”, antwoord ik vrolijk en gris nog snel mijn leesvoer van de keukentafel en stop deze aangekomen bij de camper, in mijn  door mijn man reeds meegenomen groen gestreepte strandtas. Op reis met de camper gaan is een groot avontuur en maakt me blij. Lekker onderweg naar…ja waar naar toe eigenlijk? Vaak maakt dit niet uit. Een andere omgeving is voor mij al vakantie. Een beetje droog zomerweer, lekker crossen op onze stalen rossen en BBQ'en op de camping, dat is wat ik wil. “Waar willen de dames naar toe”, vraagt manlief als hij de camper start. Meeste stemmen gelden. 'Als je het mij dan toch vraagt: het liefst naar de zee. Mijn hond Mollie is net als ik, ook dol op die golvende  immense watermassa. Ze zit inmiddels net als onze kinderen vroeger, vol verwachting op de achterbank van de camper. Klaar voor de vakantie. Wat een gezelligheid. Fijne zomervakantie op de camping of zomervakantie op een vakantiepark iedereen en kom weer veilig thuis!'