Luxe Brood Dippers voor bij de barbecue

Luxe Brood Dippers voor bij de barbecue

Luxe Brood Dippers voor bij de barbecue

Culinaire creasoof Jeroen presenteert:  Luxe Brood Dippers

Waarom is brood dippen populair?

“Zullen we Luxe Brood Dippers vooraf doen?” Deze vraag komt jou waarschijnlijk bekend voor als je weleens gaat dineren in een restaurant. Het antwoord is binnen onze familie standaard: “Ja, lekker!” Het is eigenlijk geen vraag, maar meer een bevestiging. Maar waarom eten we vooraf altijd brood als we gaan dineren in een restaurant? Ik heb dit even voor jou uitgezocht.

Stilt brood eten de honger?

Brood was eeuwenlang de voornaamste bron van koolhydraten. Bij iedere maaltijd werd brood gegeten. Pas met de komst van aardappelen en rijst werd brood minder belangrijk. De gewoonte om brood te eten bij het diner is echter gebleven, zeker in mediterrane landen. Het feit dat je wordt verwelkomd met brood, geeft je onbewust de neiging om meer eten te bestellen en een hogere fooi te geven wanneer de rekening komt. Veel klanten redeneren als volgt: “Ze waren genereus met brood, nu is het mijn beurt om iets terug te geven.” In brood zitten trouwens koolhydraten en die stimuleren de productie van insuline. Dat leidt ertoe dat je na het opeten nog meer honger krijgt en je straks ook echt meer eten bestelt, wat in het voordeel speelt van de restauranteigenaar. Het brood komt er ook om de wachttijd op het eten aangenamer door te brengen. Je hebt iets te doen. Zo lijkt de tijd sneller te gaan en kijk je niet al te jaloers naar de borden van de mensen naast je die hun gerecht al hebben gekregen.

Diptrio voor bij de barbecue

Toen mij gevraagd werd op broodgebied wat extra luxe mee te geven aan de A-Z barbecuemenu's, kwam ik op het idee om een brooddip te gaan serveren met een warm kaassausje: Hollandse Kaas Fondue. Hoe speciaal is dat! Deze dip kun je 'lekker makkelijk' bereiden op de barbecue. Een frisse Aioli (Spaanse Knoflook Saus) en een kruidige Peterselie-Limoen Boter maken het diptrio compleet. Samen dippen geeft jou dat speciale gevoel dat alleen jullie als gezin of romantisch stelletje kunnen beleven. Daarbij is dit drietal verrassend origineel en een smaakbeleving op zich. Benieuwd naar de Brood Dippers? Je kunt deze los bijbestellen bij je barbecuebestelling. Dip ze!