Lekker Winter

Lekker Winter

Lekker Winter

Koud

Het is winter. De wind raast om het huis. Overdag doet een schamel zonnetje haar best om ons mensen een beetje warm te houden. De temperatuur kruipt 's nachts geleidelijk verder en verder onder nul. Brrrr....Tijd voor een extra deken op bed. Ik denk dat ik ook maar eens mijn dik gewatteerde winterjas van zolder haal. Die ‘tussenjas’ kan tot het voorjaar weer de kast in.

IJspret

Ik houd echt wel van de winterperiode. Lekker wandelen door de sneeuw, als die er al ligt. Of de schaatsen onderbinden. Vorig jaar heb ik, boven verwachting, nog geschaatst op natuurijs. Dat viel niet mee. Het aandoen van die gladde ijzers alleen was al een ‘work out’. Na een paar slagen op het ijs in Griendtsveen (Noord-Limburg) hoorde ik het ijs ineens hard kraken. De paniek sloeg toe en ik schuifelde gillend naar de kant. Daar kwam mijn linkervoet ongelukkigerwijs in een verdekt wakje terecht. Drijfnat was mijn sok, maar ik stond gelukkig veilig aan de kant. Toen zijn we maar lekker een eindje gaan wandelen, hebben we genoten van de ijspret van anderen en natuurlijk van de ‘Anton Pieck-achtige’ tafarelen. Wat had iedereen een lol die dag. Zou het vroeger zo iedere winter geweest zijn?

Vroeger

Als kind ging ik altijd schaatsen op de gracht van de kasteeltuinen in Arcen. Mijn moeder (de jongste uit een gezin van 14) is geboren op de kasteelboerderij. Dus iedere keer als ik daar ben, komen er veel nostalgische gevoelens en herinneringen naar boven. Op van die houten botjes (die je onder je rubberlaarzen moest binden) deed ik mijn best om mijn grote broer en zus bij te benen. Volgens mijn moeder was ik vliegensvlug en had ik de schaatsslag snel te pakken. Als tiener, en later met mijn eigen gezin, gingen we geregeld naar de kunstijsbaan in Grefrath. Die ligt vlak bij ons over de grens in Duitsland. Hartstikke gezellig! Vooral onze traditie om een patatje te eten bij het houten friettentje wat daar bij de ijsbaan lag. Die Duitse mayonaise en de gekruide frieten die ze daar hadden waren altijd super lekker. Om je vingers bij af te likken.

Winterklaar

Ik hoop dat er deze winter ook weer natuurijs komt. Mijn schaatsen zijn er klaar voor, nu ik nog hahaha. Wat extra sporten om een betere conditie te krijgen en wat kilo’s te verliezen zouden echt wel meehelpen aan wat meer schaatsplezier. Nu zullen jullie misschien denken: 'Wat houd je tegen?' Tsja, dat zal ik je eens vertellen. Ik ben gek op winterse kost zoals zuurkoolstamppot, erwtensoep, balkenbrij etc. En natuurlijk mag een overheerlijke winterbarbecue ook niet ontbreken. Dat laat ik me echt niet afnemen. Wellicht is minderen van de porties al een goed begin. Laten we het daar maar op houden. Doe je mee? Ik zie je op het ijs. Doeiiii!

 

 

Al onze menu's zijn inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service