Kunstenaar Loup trakteert op Happy Faces

Kunstenaar Loup trakteert op Happy Faces

Kunstenaar Loup trakteert op Happy Faces

Jelle vertelt over zijn samenwerking met kunstenaar Loup

Getekend voor het leven

‘Als zoon van' ben ik verantwoordelijk voor de marketing binnen A-Z Barbecue Service, dus ook voor deze actie in samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting. Dat mijn Pa zo een vreselijk ongeluk is overkomen op 6-jarige leeftijd, dat gun je je ergste vijand niet. Toch heb ik hem hier nooit over horen jammeren, ookal zou ook dát begrijpelijk zijn geweest toch?! Het is niet niks, zo op jonge leeftijd getekend worden voor het leven.

Kunstenaar Loup Pélissier

Omdat mijn Pa het ongeluk heeft overleefd, wil ik als dank iets terug doen voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Hoe deze actie vorm te geven is spontaan ontstaan. Ik heb enkele maanden geleden contact opgenomen met de kunstenaar Loup Pélissier. Tijdens mijn verblijf in een hotel in Parijs maakte ik voor het eerst contact met zijn kunstvorm. Honderden ‘Happy Faces’ keken mij lachend aan in de hotellobby terwijl ik aan het inchecken was en ik dacht meteen: ‘Deze kunstenaar moet ik ontmoeten, hier word ik blij van!’ Via de hotelreceptie heb ik een visitekaartje van hem weten te bemachtigen en zo is het idee ontstaan om de muren van de kantoorruimtes van A-Z Barbecue Service op te vrolijken met zijn unieke ‘street art’.

Happy Faces

"Waarom Happy Faces?", vroeg ik de 'master himself' tijdens een lunchafspraak. Loup: “Deze representeren de mensen die niet in het systeem passen en buiten de maatschappij vallen zoals o.a. artiesten, muzikanten, kunstenaars en...ikzelf haha”. Terwijl hij een hap neemt van zijn croissant en lachend opmerkt dat die in Frankrijk toch echt véél lekkerder zijn dan hier in Nederland, benadrukt hij tevens nog nooit met kleur op muren gewerkt te hebben. Maar hij dit zeker wel eens zou willen proberen. Van mij heeft hij uiteindelijk 'carte blanche’ gekregen en me absoluut positief verrast met het eindresultaat (zie foto).

Vriendschap

De momenteel in Parijs wonende Loup werkt voornamelijk in Frankrijk maar droomt ervan in de toekomst zijn kunst wereldwijd te verspreiden. Loup: “Toen Jelle van A-Z met het verzoek kwam om de kantoren aldaar te pimpen, heb ik gelijk ‘ja' gezegd. En zie het resultaat. Ik ben echt méga trots op de nú zo mooie A-Z kantoren, maar ook op de vriendschap die ontstaan is tussen Jelle en mij. We hebben veel plezier samen gehad tijdens dit project en onze samenwerking wordt zeker vervolgd, hoe dan ook. Wat mijn verdere toekomstplannen zijn? Over enkele jaren zou ik graag een gezin stichten en uitsluitend van mijn kunst willen leven. Nu werk ik ook nog in het onderwijs, maar bij de kunst ligt toch mijn hart. Exposeren in ‘the MOMA Museum’ in New York of het 'Georges Pompidou Museum’ in Parijs lijkt me echt waanzinnig!”

Sociaal bewogen

Als sociaal bewogen persoon draagt Loup, zelf getroffen door een genetische aandoening, de kwetsbare mens een warm hart toe en tekent hij graag een lach op ieders gezicht. Zo ook op die van alle brandwondenslachtoffers. Dus toen ik hem het verhaal vertelde over mijn Pa en mijn actie was hij meteen bereid mee te werken aan de ‘strijd tegen littekens’. Zóó vet. Hij schenkt belangeloos twee unieke ‘Happy Faces’ kunstwerken aan A-Z, die wij op onze beurt dan weer verloten onder alle donateurs van deze actie. Wil jij ook kans maken op een uniek kunstwerk van Loup? TEKEN DAN MEE! Alvast bedankt voor je donatie namens Loup, de Nederlandse Brandwonden Stichting én mij. Op burendag 24 september maken we op Instagram de winnaars bekend dus...STAY TUNED!