De 'R' is weer in de maand

De 'R' is weer in de maand

De 'R' is weer in de maand

Melancholisch

De 'R' is weer in de maand. Wat vliegt de tijd. Het is alweer rond negenen donker en een avondje doorhalen op een buitenterras behoort al bijna tot het rijk der fabelen. Vorige week werd mijn dochter 21 jaar en hebben we 's middags nog heerlijk buiten gezeten met koffie en een stukje Limburgse ruitjesvlaai. Tegen zevenen zijn we naar binnen afgedropen. Onze handen zagen inmiddels blauw van de kou ha,ha,ha. "Het is weer voorbij die mooie zomer" etc. zong Rob de Nijs, meen ik, zo treffend. Ik word er altijd een beetje melancholisch van als ik dit nummer op de radio voorbij hoor komen. De warme zomerzon en het relaxte buitenleven hebben me goed gedaan. De zomer van 2021 behoort niet tot de beste aller tijden maar er zaten zeker ook mooie 'genietdagen' tussen.

Regenponcho

De herfst is in aantocht. Gisternacht ben ik lekker tegen mijn hondje aangekropen. Nu waren niet mijn handen maar mijn voeten blauw van de kou ha,ha,ha. Op de kou kun je je kleden maar die wind en regen die ons nog allemaal te wachten staat is minder. Tegenwoordig gaan mijn man en ik ook tijdens regenachtige dagen er gewoon op uit. Wandelschoenen aan en een wegwerp regenponcho mee. Ideaal zo’n ding. Neemt weinig plaats in in je rugzak en je blijft tot en met je knieën lekker droog. Isoleren doet ie ook prima dus dat is het 1ste dat tegenwoordig ik altijd bij een wandeling in mijn rugzak prop. Zonder regenponcho geen wandeling voor mij.

Paddestoelen, bladeren én de Binnen Barbecue

Wat is er wel leuk aan de herfst? Samen met mijn langorige Cocker Spaniël door de bossen struinen op zoek naar paddenstoelen. Ik, natuurbarbaar ten top, ken helaas alleen de vliegenzwam. “Is dat die rode met witte stippen?”, hoor ik jullie denken. Inderdaad. Als je goed oplet tijdens het wandelen dan zul je zeker zo'n mooi rood-wit kabouterhuisje spotten. Om het plaatje compleet te maken kun je 'kabouter Spillebeen' erzelf bij denken. Voor onze hond hebben niet de paddenstoelen maar de stapels rode, bruine en gele gevallen bladeren een enorme aantrekkingskracht. Zij rolt erin totdat ze te moe is om nog overeind te komen. Een ballenbak voor honden, zo ziet zij het herfstbos. Ook het mysterieuze geluid van de bomen veroorzaakt door de herfstwind geeft mij  altijd een ‘special feeling’ dat je nergens anders kunt ervaren als in het najaar. Het bos verandert tijdens de herfst even in een soort van ‘griezelbos’ met haar kalende en krakende takken. Het leuke van herfstwandelen is dan natuurlijk een lekker warme chocomel bij thuiskomst of nog leuker een binnenbarbecue. Zin in, laat die bladeren én regen maar vallen, mijn regenpocho ligt al klaar.

Al onze barbecue menu's inclusief

Duurzaamheid

  • Wij werken volgens de laatste voedsel en veiligheidsnormen én 
    zijn hiervoor gecertificeerd d.m.v. het ISO-22000 certificaat.
  • Onze plastic verpakkingsmaterialen zijn 100% recyclebaar.
  • Onze voertuigen voldoen aan de laatste Euro6 normen.

Benodigdheden

  • Gasbarbecue (tafelmodel) inclusief gasfles
  • Porseleinen borden
  • RVS bestek, tangen & opscheplepels
  • Servetten

Service