Carnaval ontvluchten

Carnaval ontvluchten

Carnaval ontvluchten

Heb jij als ouder van kleine kinderen niks met Carnaval en wil je het gehos, het verkleedgedoe en overmatig alcohol inname het liefst ontvluchten? Met onderstaande tips kom jij de voorjaarsvakantie met jouw kinderen zeker op een originele én voordelige manier door:

 

  • Ga lekker uitwaaien op het strand of in het bos. TIP: laat je mobiele telefoon thuis of in auto. Laat je kinderen door middel van plaatjes voorwerpen zoeken zoals schelpen, zeewier en krabbetjes of laat ze in het bos speuren naar dierensporen. Hebben ze alles gevonden wat op de plaatjes staat, dan trakteer je op iets lekkers
  • Bij slecht weer kun je alvast gaan knutselen voor Pasen. Laat de kinderen met zelfdrogende klei paashaasjes of paaseieren maken en beschilder deze als ze droog zijn.
  • Boek een midweek in een vakantiepark en laat een gourmet of voorjaarsbarbecue bezorgen. De kinderen kunnen lekker aan de slag met de barbecuetang of een gerechtje naar eigen smaak fabriceren in hun eigen gourmetpannetje. Lekker eten hoort bij vakantie en met de all-in vakantie barbecue of vakantie gourmet hoef je als ouders niet in de keuken te staan en kunnen de kinderen zich lekker bezig houden met zelf kokkerellen.
  • Ga naar een museum en laat de kinderen kennis maken kunst. Het Archeon, het Spoorwegmuseum, het Openluchtmuseum, Nemo… genoeg te doen in ons eigen landje.
  • Breng een bezoekje aan Opa en Oma met de trein. Laat de kinderen een cake of koekjes bakken en breng deze met de tjoek tjoek naar jouw (schoon)ouders. Misschien mogen ze ook nog wel een nachtje blijven logeren? Dat zou het feest compleet maken toch?!
  • Zijn jouw kinderen gek op dieren? Bezoek dan eens de kinderboerderij, wellicht zijn er al lammetjes geboren.
  • Pik een bioscoopje! Altijd gezellig en jij kunt als ouder lekker achterover leunen. WIN=WIN!

 

 Time flies when your having fun.