Ben jij een tevreden klant?

Ben jij een tevreden klant?

Ben jij een tevreden klant?

Een A-Z chauffeur aan het woord over zijn bevindingen met Danki

Fooi 

“Bedankt jongen, het ziet er allemaal top uit, we gaan ervan genieten.” De A-Z klant scant mijn QR-code waarna ik vriendelijk gedag zeg en naar mijn A-Z bus loop. 'Wat een leuke mensen, ze hebben nog niet gegeten en nu al zó enthousiast.’ Ik leg mijn Danki keycord naast me op de bijrijders stoel. 'Bij de volgende klant doe ik deze zeker weer om. Dit beloningssysteem gaat me vast en zeker geen windeieren leggen. Bij mijn 1ste klant heb ik zojuist al vijf euro digitale fooi ontvangen. Dit wordt tijdens mijn werk bij A-Z mijn favoriete sieraad, zeker weten.'

Vriendelijkheid

Sinds kort werken we bij A-Z met Danki. Al mijn collega’s en ik rijden onze bezorgroutes met een Danki keycord om onze hals om zo op deze manier gemakkelijk een fooi te kunnen ontvangen. Hartstikke handig. De 1ste keer is het best raar om met zo een ding rond te lopen maar het went snel. Dit sieraad wordt steeds meer waard naarmate je vriendelijker en klantgerichter te werk gaat. Een glimlach kost mij als bezorger geen extra moeite en levert wellicht ook nog een extra zakcentje op.

Hoe Danki werkt

Het systeem werkt heel eenvoudig. Jij scant als (tevreden) klant de QR-code op mijn keycord en bepaalt de hoogte van de fooi. Niks moet, alles mag. Er komt geen contant geld meer aan te pas. Als chauffeur zie ik op het einde van mijn route meteen wat ik die dag in totaal extra verdiend hebt door vriendelijk en klantgericht te werk te gaan. Omdat er vanaf nu bij A-Z gewerkt wordt met Danki kan jíj als A-Z klant jouw waardering kenbaar maken op een lekker makkelijke wijze en ík kan na mijn werk meteen wat extra pintjes op een terrasje gaan pakken. HOE LEUK!

Tot snel,

Jouw A-Z bezorger