Wat houdt indirect barbecueën in?

Wat houdt indirect barbecueën in?

Wat houdt indirect barbecueën in?

Grote stukken vlees of vis indirect bereiden op de barbecue

Robert: ”Bij indirect barbecueën wordt het voedsel niet direct boven de hittebron geplaatst, maar eerder naast of uit de buurt ervan. Dit zorgt voor een langzamere en gelijkmatigere gaartijd, wat ideaal is voor grotere stukken vlees, zoals hele kippen, ribben of varkensschouders, die langer nodig hebben om te garen. Hier zijn enkele tips voor het indirect barbecueën van vlees of vis.

  • Hele kip van de barbecue: Marineer of wrijf een hele kip in met je favoriete kruidenmix. Zorg ervoor dat je de kip goed insmeert, ook onder de huid, voor maximale smaak. Plaats de kip op het rooster van de barbecue, weg van de directe hittebron( en sluit het deksel indien aanwezig). Laat de kip langzaam garen tot hij sappig en volledig gaar is.
  • Spareribs van de barbecue: Marineer de spareribs een nacht van tevoren in een mengsel van je favoriete barbecuekruiden en saus. Plaats de spareribs vervolgens op het rooster van de barbecue, weg van de directe hittebron, en sluit het deksel. Laat de spareribs langzaam garen tot ze lekker mals zijn en het vlees van het bot begint te komen.
  • Pulled pork van de barbecue: Wrijf een varkensschouder in met een rub(specerijenmengsel) van bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper. Plaats de varkensschouder op het rooster van de barbecue, weg van de directe hittebron, en sluit het deksel (indien aanwezig). Laat de varkensschouder langzaam garen tot het vlees uit elkaar valt en gemakkelijk uit elkaar getrokken kan worden met een vork.
  • Zalmfilet met kruidenkorst van de barbecue: Bedek een zalmfilet met een mengsel van verse kruiden zoals dille, peterselie en citroenschil, samen met wat broodkruimels en olijfolie. Plaats de zalmfilet op het rooster van de barbecue, weg van de directe hittebron(en sluit het deksel indien aanwezig). Laat de zalm langzaam garen tot hij mooi gaar is en de kruidenkorst knapperig is geworden.

Robert: “Bij indirect barbecueën is het belangrijk om de temperatuur van de barbecue goed in de gaten te houden en indien nodig houtskool of houtsnippers toe te voegen om de hitte te reguleren. Met een beetje geduld en zorgvuldige monitoring kun je heerlijke gerechten bereiden met een diepe, rokerige smaak.”