Vergeten-Groentemix

Vergeten-Groentemix

Vergeten-Groentemix

Wat is 'vergeten groente' precies? 'Vergeten groente' is een verzamelnaam voor groentes, die niet heel erg bekend (meer) zijn. Ze maakten deel uit van het dagelijks voedsel van mensen die vroeger leefden. Sommige groenten waren toen zelfs erg populair of werden veelvuldig gegeten. Doordat we nu betere en andere groenten eten, verdwenen deze langzaam naar de achtergrond. Ik vind het echt  zonde dat deze heerlijke groentes uit vervlogen tijden niet of nauwelijks meer worden gegeten. Als liefhebber van BBQ én groentes vond ik het daarom mijn plicht om deze op onze BBQ menukaart te zetten: Zo werd de ‘vergeten groente mix’ geboren. Een bbq-product dat je, eenmaal geproefd, niet snel meer zult vergeten.

Pastinaak en Aardpeer

Wat ik voor ingrediënten heb gebruikt? Onder andere pastinaak, knolselderij, gele wortel, pompoen, aardpeer, rode ui en oranje wortel. Deze heb ik samengevoegd tot een onvergetelijke delicatesse voor op de BBQ. De meeste groentes zullen je wel bekend voorkomen, maar wat is pastinaak of wat is aardpeer nu eigenlijk? Pastinaak, of ook wel witte wortel genoemd, is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. Als ze worden toegevoegd in stoofschotels, zoals hier het geval is, maken ze de maaltijd veel bevredigender en gezonder. Het opnemen van pastinaak in je gerechten komt de gezondheid van de ogen, de botten, het hart en de spijsvertering ten goede. Als je tot nu toe nog geen pastinaak hebt geprobeerd, raad ik je ten zeerste aan om deze groentemix met pastinaak een kans te geven.

Aardpeer is een grillig gevormde knol met een lichtbruine, violet, roze of witte kleur. Qua uiterlijk lijkt ie op verse gember, maar de smaak is totaal anders. Hij is licht zoet en nootachtig. Zoals de naam aardpeer al doet vermoeden worden de ondergrondse delen gebruikt. Anders dan de aardappel zijn ze rauw goed te eten. Ze zijn knapperig, sappig en zoet. De aardpeer werd aanvankelijk veel vaker in zoete gerechten gebruikt dan in hartige.

Onvergetelijk 

Al benieuwd geworden naar hoe al deze smaken samenkomen in onze Vergeten-Groentemix? Probeer het dan gewoon eens. Jij en je gasten zullen ervan smullen, dat weet ik zeker. Dit wordt een onvergetelijke BBQ-ervaring, let jij maar eens op!